Nyt voi saada sähköauton veloituksetta käyttöönsä ajamalla taksikyytejä

Kuva: CvB.

Uusi kyytipalvelu Elek Rides on aloittanut pääkaupunkiseudulla. Kaikki kyytipalvelun autot ovat sähköautoja.

Elekissä on kaksi kyytiluokkaa, Perus ja Premium. Perus-luokan autot ovat keskikokoisia sähköautomalleja, ja Premium-luokassa mustia edustusautoja, kuten Tesla Model S tai X.

Varaus tapahtuu älypuhelimen sovelluksen kautta, ja kyytimaksu veloitetaan kortilta.

Suomi on ensimmäinen maa EU:ssa, missä alan sääntely on kokonaan purettu, eli tavallisella autolla, ilman mitään erillisiä tunnuksia, voi kuka tahansa kuljettaa ihmisiä maksua vastaan.

Ajamiseen toki tarvitaan viranomaisten luvat. Katso tästä taksinkuljettajan ajolupa ja tästä taksiliikenneyrittäjän lupa.

Sääntelyä puretaan muun muassa Saksassa jo lähiaikoina, ja sähköautojen ostoa tulonhankkimiseen tuetaan.

– Esimerkiksi Lontoossa kaikkien kyytipalveluiden autojen ja taksien on oltava 100% sähköisiä vuoteen 2023 mennessä, mainitsee Elekin tiedottaja George Kaplan.

– Saadaksemme lisää sähköautoja palveluumme, tarjoamme niille, jotka tarvitsevat auton lyhytaikaisen omaan käyttöön, sähköauton veloituksetta kuukaudeksi kerrallaan. Ehtona on, että ajaa 20 tuntia kyytejä Elekille, Kaplan toteaa.

Muita ehtoja on 3 vuoden ajokokemus sekä hyvä suomen kielen taito.

Elek Rides on työntekijöiden omistama ohjelmistoyritys. Kotipaikka on Hollanti ja USA. Yrityksen toiminta-ajatuksena kehittää ja operoida ympäristöystävällisiä liikkumisen ja kuljetusten jakamispalveluita.

www.elekrides.com

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here