Nyt saa Espoossa Ikea-kaasua

3.3.2018 11.12

Gasum avasi viime viikolla vuoden ensimmäisen uuden kaasutankkausaseman Espoon Lommilaan Ikea-tavaratalon yhteyteen. 

Uusi tankkausasema on osa Gasumin ja Ikea Suomen kiertotalousyhteistyötä, jossa Suomen Ikea-ravintoloiden ruokahävikistä tuotetaan biokaasua.

Kaasuautojen määrä on Suomessa kasvuvauhdissa, ja Gasum edistää puhtaampaa liikennettä laajentamalla bio- ja maakaasun tankkausasemaverkostoa.

Lähivuosien aikana yhtiön suunnitelmissa on avata kaikkiaan 28 uutta tankkausasemaa Suomeen. Parhaillaan uusia kaasutankkausasemia suunnitellaan muun muassa pääkaupunkiseudulle, Turkuun, Ouluun, Lahteen, Seinäjoelle ja Kuopioon.

Gasumin ja Ikea Suomen yhteistyön myötä kaikkien Suomen Ikea-ravintoloiden ruokahävikistä aletaan tuottaa biokaasua. Lisäksi yhteistyön tavoitteena on lisätä ympäristöystävällisen liikennekaasun jakelua niin kuluttajien kuin yritysten tarpeisiin Suomen Ikea-tavaratalojen yhteydessä.

Espoon Lommilaan avattu kaasutankkausasema on maailman ensimmäinen Ikea-tavaratalon yhteyteen avattu kaasutankkausasema.

Biokaasun kysyntä liikenteen polttoaineena kasvaa vauhdilla. Viime vuonna Suomeen rekisteröityjen kaasuautojen määrä oli noin kolme kertaa edellisvuotta suurempi. Ennen vuotta 2017 kaasuautoja oli käytössä vajaa 2 000 kappaletta, kun nyt autoja on jo noin 3 500.

Kaasuajoneuvojen määrä kasvaa kaikissa ajoneuvoluokissa. Liikennekäytössä biokaasu vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 85 prosenttia. 

Tällä hetkellä Suomessa on lähes 40 kaasutankkausasemaa, joista Gasumin on 26. Kesällä Gasum avaa Saloon uuden kaasutankkausaseman ABC Piihovin

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here