Nokian Renkaiden henkilöautorenkaiden tuotannossa ei tarvitse pelätä lomautuksia

19.11.2017 11.40

Nokian Renkailla on solmittu paikallinen sopimus henkilöstön työaikajoustoista vuodeksi 2018. Samalla yhtiö vakinaistaa Nokian-tehtaalla yli 30 henkilöautorenkaiden ja 15 raskaiden renkaiden määräaikaista tuontantotyöntekijää.

Nokian Renkaiden tiedotteen mukaan sopimuksen tavoitteena on varautua yhtiön kasvuun, rakentaa joustavuutta tuleviin sesonkeihin, sekä turvata työllisyys sopimusjaksolle.

Nokian Renkaat on investoinut tänä vuonna kymmeniä miljoonia euroja ja palkannut yhteensä yli 170 uutta työntekijää Nokian-toimipaikkaan.

– Olemme tehneet vahvaa suoritusta koko vuoden ja iso kiitos siitä kuuluu henkilöstöllemme, joka on ollut valmis joustamaan ja edistämään kasvua. Näistä lähtökohdista meidän on hyvä jatkaa yhdessä eteenpäin, sanoo Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Hille Korhonen.

Katso tästä muita juttuja Nokian Renkaista.

Nyt yhteisesti sovituilla työaikajoustoilla tuotannon viikkotyöaika vaihtelee kysynnän mukaan ja tuotantomääriä voidaan sopeuttaa tarpeen mukaan.

Uusitussa sopimuksessa on huomioitu erityisesti henkilöstön jaksaminen ottamalla mukaan erilaisia tuottavuutta parantavia työhyvinvointikeinoja. 

Tiedotteen mukaan sopimus parantaa myös henkilöstön työsuhdeturvaa. Yhteisesti sovitun päätöksen mukaisesti sopimuksen aikana Nokian-tehtaan Henkilöautonrenkaat-tuotannossa ei tehdä lomautuksia eikä irtisanomisia tuotannollisista tai taloudellisista syistä.

Sopimus on jatkoa vuonna 2016 tehdylle sopimukselle ja se koskee yli 350 Nokian-tehtaan henkilöautorenkaiden tuotannon, tuotantolaadun ja kunnossapidon työntekijää sekä ylempää toimihenk

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here