Nissan on tehnyt erikoismallin Navara-mallistaan – sopii erityisesti hankaliin maastoihin!

6.6.2018 12.30

Nissan on tehnyt Navara-mallistaan erikoismallin nimeltään Navara Off-Roader AT32.

Kyseessä on ensimmäinen Navarasta euroopanlaajuiseen levitykseen kehitetty yhteistyömalli.

Navara Off-Roader AT32 on Nissanin tiedotteen mukaan kykenevämpi kuin yksikään aiempi Navara-versio.

Katso tästä muita Nissan-uutisia.

Sen vakiovarusteluun kuuluu mittatilaustyönä tehty jousitus, jonka avulla auton maavaraa on kohotettu 20 mm, pohjan tärkeimpiä osia suojaava 3 mm:n ruostesuojattua suurlujuusterästä oleva pohjapanssari sekä normaalia suuremmat renkaat.

Navara Off-Roader AT32 -varustelun arvonlisäveroton hinta on 7 900 €.

Auton rakentamisesta vastaa tunnettu islantilainen korinrakentaja Arctic Trucks. Yhtiö on erikoistunut nelivetoisten ajoneuvojen muuntamiseen maailman vaativimmille maastoille sopiviksi.

Erikoismallissa AT viittaa Arctic Trucksiin ja 32 puolestaan auton renkaiden halkaisijaan. Navara Off-Roader AT32 -varustelu on saatavilla kaikkiin Navara Double Cab -malliversioihin.

Huomattavin ulkoinen muutos on auton korotettu jousitus. Korotettu jousitus antaa autolle aiempaa suuremman maavaran – 243 mm verrattuna perusvarustellun Navaran 223 mm:iin. Lähetysmiskulma on nyt suurimmillaan 35 astetta (perusmallissa 30,4 astetta). Ylityskulma puolestaan on nyt 24 astetta (normaalisti 22 astetta).

Massiiviset pyöräkotelot ovat näyttävät, ja lisäksi ne auttavat suojaamaan auton alustaa äärimmäisissä maastoajo-olosuhteisssa. Silmän ulottumissa olevia elementtejä ovat muun muassa moottoria, vaihteistoa ja polttoainetankkia suojaavat suojalevyt.

17-tuumaiset kevytmetallivanteet ovat Arctic Trucksin suunnittelemat. Auton 32-tuumaiset renkaat on valittu erityisesti parantamaan pitoa maastoajossa ja toisaalta tarjoamaan erinomaisen suorituskyvyn maantieajossa.

Renkaiden suuren läpimitan ansiosta kuljettaja voi laskea painetta vieläkin paremman pidon saavuttamiseksi esimerkiksi lumihangessa tai pehmeällä hiekalla.

Ajoneuvon kokonaiskorkeus on 40 mm perusvarusteltua Navaraa korkeampi korotetun maavaran ja suurempien renkaiden johdosta.

Niille asiakkaille, jotka hakevat äärimmäistä suorituskykyä vaativaan maastoajoon, saatavilla on lisäksi snorkkeli ja tasauspyörästön lukko edessä.

A-pilariin kiinnitetty snorkkeli nostaa kahluukorkeuden 800 millimetriin, mikä on 200 mm enemmän kuin perusvarustellussa Navarassa.

Snorkkeli myös tehostaa ilmanottoa ja suojaa moottoria pölyltä ja vedeltä.

Tasauspyörästön lukko edessä toimii yhteistyössä takana sijaitsevan lukon kanssa ja takaa parhaan mahdollisen pidon millä tahansa alustalla.

Tekna-varustetasoon sisältyy muun muassa mäkilähtöavustin, älykäs hätäjarrutustoiminto ja Around View Monitor -kamerajärjestelmä.

Kuten muillakin Nissanin hyötyajoneuvoilla, myös Navara Off-Roader AT32:lla on viiden vuoden takuu. Lisäksi Arctic Trucks myöntää viiden vuoden takuun uusille osille.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän