Näin 200 euron polkupyörä voi tulla maksamaan 463,45 €

16.3.2018 09.22 

Tullin mukaan joistakin maista ostetusta polkupyörästä voi joutua maksamaan reilusti tullia ja veroja.

Kiinasta, Sri Lankasta, muutamista muista Aasian maista ja Tunisiasta lähetetyt polkupyörät sekä Kiinasta lähetetyt polkupyörän osat voivat tulla nettishoppaajalle kalliiksi, todetaan tullin tiedotteessa.

Ostaja voi joutua maksamaan ulkomailta tilaamastaan polkupyörästä tai polkupyörän osista polkumyyntitullia mahdollisen yleisen tullin ja arvonlisäveron lisäksi.

Tullien ja verojen jälkeen polkupyörän hankintahinta voi olla jopa yli kaksinkertaistunut.

Valmistusmaa ratkaisee

Tavaran valmistusmaa merkitsee enemmän kuin tilausmaa. Tilausmaalla ei ole merkitystä, koska polkumyyntitulli tulee maksettavaksi, jos tuotteet lähetetään EU:n alueelle tullaamattomina.

Yleensä ostaja on vastuussa tavaran tullaamisesta ja maahantuontiverojen maksamisesta.

Polkupyörien polkumyyntitulli voi olla 0–48,5 % tavaran tullausarvosta.

Tullausarvo lasketaan tässä tapauksessa lisäämällä ostohintaan kuljetuskustannukset. Ostohinnan, tullien ja muiden kulujen yhteismäärästä lasketaan vielä arvonlisävero 24 %, joka lisätään kokonaissummaan.

200 euron pyörä maksaa 463,55 €

Esimerkiksi jos tilaa kiinalaisen Ideal (Dongguan) Bike Co., Ltd:n valmistaman polkupyörän, sen hinta voisi olla 200 euroa ja postikulut 30 euroa.

Polkupyörän tullinimikkeen perusteella määräytyvä yleinen tulli on 14 %, jonka joutuisi maksamaan, koska lähetyksen tavaroiden arvo ylittäisi 150 euroa.

Ostohinnasta ja postikuluista laskettava tulli olisi siis 32,20 euroa.

Jos ostajalla ei ole pyörästä allekirjoitettua kauppalaskuilmoitusta myyjältä, pitää maksaa ostohinnasta ja postikuluista myös valmistajakohtainen 48,5 prosentin polkumyyntitulli, joka tässä esimerkissä olisi 111,55 euroa.

Näiden lisäksi ostaja maksaisi vielä 24 prosentin arvonlisäveron.

Esimerkissämme arvonlisäveron määrä olisi 89,70 euroa. Näin joutuisi maksamaan 200 euron arvoisesta polkupyörästä postikuluineen ja maahantuontiveroineen yhteensä 463,45 euroa.

Lue Tulli.fi:stä lisää netistä ostamisesta ja maahantuontiveroista.
Lue Tulli.fi:stä lisää polkumyynti- ja tasoitustulleista.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here