Muun muassa tämän takia ei pidä jättää avaimia autoon

Ruokalähetin auto varastettiin vappupäivänä puolenpäivän aikaan Lintulahdenkadulla Helsingin Sörnäisissä.

Poliisin tiedotteen mukaan kuljettaja oli jättänyt auton ovet auki ja auton avaimet autoon siksi aikaa, kun hän toimitti ruokatilauksen lähistöllä sijaitsevaan asuntoon.

Ruokalähetti näki, kun hänen autoonsa meni kaksi päihtyneeltä vaikuttanutta miestä, jotka lähtivät ajamaan autolla.

Poliisipartio löysi auton hylättynä lähistöltä. Sivullinen henkilö oli nähnyt, kuinka autosta poistui kaksi miestä, jotka kävivät läheisen talon takana vaihtamassa vaatteet.

Poliisi otti miehet kiinni lähistöltä. Toisen miehen hallusta löytyi anastetun auton omistajan kaksi matkapuhelinta.

‒ Miehiä epäillään moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta. Autoa kuljettanutta miestä epäillään lisäksi rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Toista miestä epäillään lisäksi myös puhelinten varastamisesta, listaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kari Martikainen Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi kehottaa aina lukitsemaan auton ovet asianmukaisesti, vaikka kulkuneuvosta poistuisi vain hetkeksi.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

1 KOMMENTTI

  1. Suomeksi on korrektia sanoa: ”älä jätä avaimia autoon”, siis vaikka niitä olisi yksi. Minulle kävi vastavasti Helsingin Vartiokylässä. Olin korjannut sähkövikaa Opel Omega -farmarissa ja unohdin lauantaina avaimen virtalukkoon. Sunnuntaina kun vielä olen aamukahvilla soittaa poliisi. Teidän autonne on täällä Myllypuron voimalaitoksen vieressä. Ulkoisesti ei vaurioita. Avain on lukossa ja me lähdemme täältä. Olin nollannut trippimitarin ja siinä oli tullut vain 6 km vapaa-ajelua. Tontilla oli kaksi muuta Opelia ennen porttia, mutta todella taitava ajoneuvon lainaaja oli onnistunut klo 04 aamulla (naapurin lausunto) pujottelmaan auton omenapuiden välistä (jäljet paljastivat).

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!