MP-messut: "Motoristeilla tuntui olevan enemmän rahaa käytössä!"

4.2.2018 18.15

Tänään päättyneet MP 18 Moottoripyörämessut keräsi Messukeskukseen Helsinkiin kolmen päivän aikana 59 000 motoristia, todetaan Messukeskuksen tiedotteessa. 

Tapahtuma oli kaupallisesti viime vuotista parempi ja messuilla ostettiin entistä arvokkaampia moottoripyöriä, mopoja ja varusteita. 

Katso myös: Miss MP18 kruunattiin eilen MP-messuilla

– MP-messuilla myytiin tänä vuonna selkeästi viime vuotista enemmän arvokkaita pyöriä. Kaupallisesti tapahtuma on ollut hyvä. Myynti rullasi ja kertaostos oli suurentunut, kertoo Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Mikko Summa Harley-Davidsonilta.

– Motoristeilla tuntui olevan enemmän rahaa käytössä ja päätöksiä ostoista tehtiin helpommin.

Koeajot kiinnostivat, teoriatunnit täynnä

MP-messujen 600 metrin sisäkoeajoradalla ajettiin noin 1500 koeajoa. Tänä vuonna moottoripyörät ja mopot olivat lähes koko ajan ajossa.

– Koeajojen määrä kasvoi huomattavasti viime vuodesta. Koeajoradan uusi profiili oli toimiva ja kaikki koeajopyörät olivat radalla lähes taukoamatta koeajoaikoina, kertoo tapahtumasta vastaava Niko Kantola Messukeskuksesta.

– Tänä vuonna järjestimme Haagan Autokoulun ja Suzukin kanssa veloituksettomia moottoripyöräajokortin teoriatunteja 500:lle henkilölle. Kaikki paikat varattiin etukäteen. Ensimmäistä kertaa järjestetyssä 13-18-vuotiaille suunnatussa MP-miitissä perjantaina oli lähes 400 osallistujaa. Näiden uusien tapahtumien tarkoituksena on kasvattaa kiinnostusta moottoripyöräilyä kohtaan ja tehdä uusia motoristeja.

Tapahtuma on vahvasti valtakunnallinen, sillä 59 % kävijöistä tuli pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. 

Petrolin palkitut pyörät

Petrol Circus Custom Bike Show’ssa palkittiin pyöriä lauantaina 3.2. neljässä kilpaluokassa.

Rakennettujen moottoripyörien Custom-luokan voitti Heavy Duty Motorcycles pyörällä The Pagan, joka valittiin myös näyttelyn parhaaksi pyöräksi.

Street-luokan voitti Tommi Peltoniemen SBT-ONE, Classic-luokan Jani Tukevan Solifer Jallu Edition ja Open-luokan Pertti Liuhasen Apocalypticon.

Vuoden Nuori Rakentaja on Timo Hellgren.

Tuomariston valinta oli Sami Järvelän The Saint

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän