Mopot ja sähköiset liikkumisvälineet poliisin ja Traficomin kevätsyynissä viikonloppuna

Poliisi valvoo ensi viikonloppuna 24.-26.5. koko maassa kaksipyöräisten ajoneuvojen rakennetta ja kuntoa, kuljettajien ajokuntoa, suojakypärän käyttämistä sekä liikennesääntöjen noudattamista. Valvontaa kohdistetaan myös sähköisten liikkumisvälineiden kuntoon ja kulkunopeuteen.

Valvonnan tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta kiinnittämällä huomiota kaksi- ja kolmipyöräisillä sekä kevyillä nelipyöräisillä ajoneuvoilla liikkuvien päihteettömyyteen ja sääntöjen noudattamiseen.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on mukana joissakin paikoissa mukana ajoneuvojen tarkistuksissa ja Liikenneturva on mukana osassa valvontatilanteista jakamassa tietoa turvallisesta liikkumisesta. Myös viikonlopulle osuvat mopojen kokoontumisajot ovat valvonnan kohteena.

Viime vuoden vastaavassa valvonnassa tavattiin 38 rattijuoppoa ja 126 kortitonta kuljettajaa. Ajoneuvon luokka todettiin muuttuneeksi 75 tapauksessa ja muuten ajoneuvon kuntoon puututtiin 291 tapauksessa. Liikennesääntöjen noudattamatta jättämiseen puututtiin noin 200 tapauksessa.

− Viritetty mopo voi olla hengenvaarallinen ja siksi vanhempienkin kannattaa olla kiinnostuneita lastensa ajopelien kunnosta, muistuttaa poliisitarkastaja Tuomo Katajisto.

Sähköisten liikkumisvälineiden kunto huolestuttaa – myyjillä vastuu myymiensä laitteiden turvallisuudesta ja vaatimustenmukaisuudesta

Ilmiöksi muodostuneita sähköisiä liikkumisvälineitä näkyy liikenteessä yhä enemmän ja Traficomille on tullut useita ilmoituksia näissä laitteissa yllättäen ilmenneistä vaurioista.

Sähköisiä liikkumisvälineitä myyvät yritykset vastaavat myymiensä laitteiden turvallisuudesta ja vaatimustenmukaisuudesta – erityistä huomiota tulee kiinnittää asiakkaiden ohjeistukseen sitä, missä ja miten laitetta voi käyttää.

Valvonnan aikana halutaan jakaa tietoa sähköisten liikkumisvälineiden turvallisesta käytöstä liikenteessä. Ohjeiden vastainen käyttö voi johtaa laitteen rakenteen nopeaan vaurioitumiseen.

Lue myös

Katso tästä poliisin ohjeet mopoilijan vanhemmille

Keulijan moottoripyörä katkesi kahtia törmäyksessä autoon

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän