Mopomyynti kasvoi viime vuonna 34 %!

2.2.2018 14.55

Kaksipyöräiset kulkuvälineet kiinnostavat erityisesti nuoria, sillä mopojen ja mopoautojen suosio on kasvussa. 

Sekä ostettujen ajoneuvojen että myönnettyjen ajokorttien määrä on noussut vuonna 2017, todetaan Teknisen kaupan tiedotteessa.

Mopojen myynti kasvoi hurjalla 1878 kappaleella (yht. 7455 kpl), mikä tarkoittaa 34 % kasvua. Mopoautojen myynti kasvoi 108 kappaleella (yht. 704 kpl), mikä tarkoittaa 18 % nousua. Mopoautojen myynti on nousussa toista vuotta peräkkäin.

Viime vuonna ajettiin 23 021 mopokorttia. Valtaosa mopokorteista hankitaan 16–18-vuoden iässä.

Moottoripyöräkauppa laskusuunnassa

Moottoripyörien myynnissä oli vuonna 2017 yhdeksäs laskeva vuosi. Moottoripyöriä myytiin 2927 kappaletta, mikä tarkoitti 180 kappaleen (6 %) laskua.

Myös moottoripyörien osalta (A+A1+A2) toimitettujen ajokorttien kokonaismäärä on ollut lievässä laskussa (2 %). Viime vuonna ajettiin yhteensä 4 907 moottoripyöräkorttia.

Tarkemmin tarkasteltuna hyväksyttyjen ajokokeiden määrä on laskenut vain luokassa A. Luokat A1 ja A2 ovat hieman kasvaneet.

Ajokorttilakiuudistuksen odotetaan tuovan lisää kiinnostusta korttien hankkimiseen. Erityisesti luokkakorotukset tulevat helpottumaan, jos vaatimukset kevenevät ja hinta halpenee.

MP-messut tarjoaa yhteistyössä Haagan autokoulun ja Suzukin kanssa kävijöille mahdollisuuden osallistua kuudelle moottoripyöräajokortin teoriatunnille messujen aikana. Teoriatunteihin voi osallistua 500 henkilöä ja teoriatuntien arvo on noin 200 euroa per henkilö.

MP-messuilla järjestettävän ilmaisen teoriaopetuksen laskennallinen arvo on 100 000 €, mikä on merkittävä panostus uusien motoristien hankintaan.

Yhteinen edunvalvoja

Alan keskusjärjestöt Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaosto maahantuojien edustajana, MP-kauppiaat ry kauppiaiden edustajana, Suomen motoristit ry (Smoto) harrastajien edustajana sekä Suomen Moottoriliitto moottoriurheilun edustajana ovat perustaneet yhteisen edunvalvojan Motorcycle Cooperation Forum MCF:n viime vuonna.

Järjestöt ovat yhdessä vaikuttaneet ajokorttilain uudistukseen ja ovat tyytyväisiä nykyiseen esitykseen, joka on eduskunnan käsiteltävänä parhaillaan.

Merkittävää positiivista kehitystä on myös liikennepoliittisen työryhmän raporttiin kirjattu kaksipyörästrategia, jota erityisesti Smoto on vie

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here