Mopoilija pakeni poliisia nopeudella 92 km/h

Poliisipartio päätti pysäyttää takavalottoman mopon Riihimäen Keskuskadulla hieman puolen yön jälkeen.

Poliisin tiedotteen mukaan mopoilija ei pysähtynyt poliisin näytettyä pysäytysvaloa, vaan lähti pakenemaan.

Mopoilija ajoi Riihimäen keskustan alueella Hämeenkadulla nopeudella 92 km/h nopeutta nopeusrajoituksen ollessa 40 km/h.

Poliisin mukaan poliisipartiot pakottivat mopon lopulta pysähtymään estämällä ajon poliisiautoilla Uudella Karhintiellä.

Katso tästä muita mopoilujuttuja.

Poliisi poisti moposta rekisterikiven ja mopon kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

6 KOMMENTIT

 1. Kovemmat rangaistukset vaan näistäkin. Eihän ajokielto ole mikään rangaistus noin törkeästä ylityksestä.

  • Jone, jos teet työtä autolla yrittäjänä, niin ajokielto saattaa leikata kokonaan toimeentulon ja aiheuttaa satojen tuhansia eurojen taloudelliset menetykset jos se johtaa maksuhäiriöön ja sekä yrityksen että omien velkojen ulosottoon. Tällöin toimeentulon edellytykset katkeaa vuosiksi, koska ei saa enää velkaa.

   Kannattaa siksi vähän miettiä mitä laukoo. Ajokielto on ylivoimaisesti kovin Suomessa määrättävä rangaistus ehdottoman vankeustuomion jälkeen. Ja jopa ehdoton ei ole niin kova jos sen voi suorittaa yhdyskuntapalveluna.

   Väliaikainen ajokielto on vielä sikälikin kova rangaistus ettei siinä ole valitusoikeutta, sitä ei voi sovitella. Vasta sen jälkeen kun on saanut käräjäoikeudessa tuomion, niin poliisi tekee arvion ajokortin tarpeellisuudesta elinkeinon harjoittamisessa.

   • Liisa, siksi kannattaisikin rötöstelijän ajatella etukäteen mitä tekee eikä turhaan rutista jälkeenpäin. Eikä varsinkaan kannattaisi kirjoitella täällä siihen malliin kuin sinä. Tuo on vähän samaa jos päästäisi kasat housuunsa ja valittaisi, että no eikö kukaan siivoa housujani !

 2. Selvityksestä ei kylläkään käy lainkaan ilmi kuinka vaarallista tai vaaratonta tuo kova ylinopeus oli. Vaarallisuus, eikä ylinopeuden suuruus, pitäisi vaikuttaa rangaistuksen suuruuteen ja laatuun.

 3. no kyllähän tuo aika piittaamatonta 40km/h alueella ajaa 92km/h ,vai eikö muka .
  Siitä vo ihan jokainen itse päätellä onko vaarallista vai ei ,mopolla joka on suunniteltu 45km/h nopeudelle jarruineen kaikkineen.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here