Mopoilija karisti poliisit kannoiltaan — poliisi sai mopoilijan kiinni myöhemmin

Kuva: Clas von Bell

Keskiviikkoiltana 24.4. kajaanilainen nuorukainen syyllistyneen Kajaanissa törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja sen ohella muihinkin liikenne- ja ajoneuvorikkomuksiin.

Poliisin tiedotteen mukaan tilanne sai alkunsa siitä kun poliisipartio havaitsi mopojen ryhmässä yhden keulineen eli ajaneen eturengas ilmassa.

Poliisin mukaan partio kääntyi mopojen perään, jolloin keulija lähti ajamaan karkuun.

Mopoilija ei totellut poliisin pysäytysmerkkejä, vaan jatkoi suurella nopeudella multa-alueiden ja kevyen liikenteen väylien lisäksi teitä pitkin.

Pakomatkan aikana erään pienen lapsen huoltaja joutui vetämään lapsen turvaan kaahanneen mopoilijan edestä.

Partio luopui mopon seuraamisesta sen käännyttyä ponttoonisillalle, koska siellä oli jalankulkijoita.

Käytettyjen nopeuksien perusteella mopon rakenteellista nopeutta oli nostettu, joten poliisin mukaan se on katsottava kevytmoottoripyöräksi.

Poliisin tiedotteen mukaan käytetty nopeus oli enimmillään 80 km/h.

Partio tavoitti mopoilijan myöhemmin ja hän myönsi ajaneensa mopolla poliisia karkuun. Kuljettaja on määrätty väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ajokorttinsa on otettu poliisin haltuun.

Karkuun lähtö tulee kalliiksi

Poliisi haluaa tässä yhteydessä kiinnittää huomiota siihen seikkaan, että karkuun lähtö tulee yleensä kalliiksi ja aiheuttaa samalla turhia vaaratilanteita niin karkuun lähteneelle kuljettajalle kuin muullekin liikenteelle.

Jos mopoa on muunneltu, on yleensä seurauksena ylimääräistä autoveroa, muutoskatsastuksen kustannukset takaisin mopoksi, korotettu liikennevakuutusmaksu ja sakkorangaistuksesta johtuva maksu.

Ei pidä unohtaa myöskään tapahtumasta seuraavaa ajokieltoa, joka aiheuttaa omat hankaluutensa.

Kaikki kulut nousevat helposti lähelle 1000 euroa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here