Moottoripyöräpoliisien tehokkain pyörä kulkee 300 km/h

Moottoripyöräpoliisit suorittivat kahden päivän mittaisen ammattikurssin viime viikolla ja siirtyivät auton ratista moottoripyörien selkään. Poliisit toivovat kanssamotoristeilta huolellisuutta, jotta kaikki saavat nauttia ajamisesta turvallisesti.

Tällä kaudella Länsi-Uudenmaan poliisilaitos saa käyttöönsä huipputehokkaan Kawasaki H2 SX -moottoripyörän, joka otetaan valvontakäyttöön heti. Pyörä on niin sanotusti täydellisellä poliisivarustuksella varustettu.

− Siitä löytyy rekisterikilpien lukulaite, erottelevat tutkat molempiin suuntiin ja keskinopeusmittari. Kiinteässä ajoneuvotietokoneessa on poliisin rekisterit ja järjestelmät. Huippunopeus on 300 kilometriä tunnissa, ja kyseessä on yksi maailman tehokkaimmista sarjavalmisteisista moottoripyöristä, kertoo komisario Hannu Kontola.

Moottoripyöräpoliisien toimenkuvaan kuuluu pääasiallisesti liikenteen valvonta. Lisäksi he hoitavat hälytystehtäviä, turvaavat valtiovierailuita sekä osallistuvat ennalta estävään ja PR-toimintaan. Moottoripyöräpoliisit hoitavat myös erävalvontaa ja liikkuvat esimerkiksi Nuuksion alueella kesän aikana.

− Poliisimoottoripyörät ovat erinomaisia välineitä paikkoihin, mihin autoilla ei pääse. Esimerkiksi kadonneiden etsinnässä moottoripyörät ovat tehokkaita välineitä, Kontola taustoittaa.

Konkarinkin on hyvä harjoitella pyörän käsittelyä ennen ensimmäisiä ajoja

Moottoripyöräpoliisit ovat erikoistuneita kaksipyöräisten valvontaan. He valvovat mopoja ja moottoripyöriä tehostetusti kauden alusta lähtien.

Poliisi saa alueen asukkailta lukuisia yhteydenottoja häiritsevästä ja vaarallisesta mopoilusta. Tähän poliisi vastaa parhaan kykynsä mukaan.

Kontola haluaa kesän alkuun muistuttaa tärkeistä asioista liittyen moottoripyöriin ja mopoihin.

− Autoilijoiden liikennesilmä ei ole tottunut kaksipyöräisiin, joten ennakointi on tärkeää. Tiet ovat talven jäljiltä paikoittain huonossa kunnossa. Turvavälin pitäminen on oleellista, että ehtii huomaamaan vaaralliset kuopat ja railot. Tiellä on lisäksi hiekkaa ja likaa, jotka aiheuttavat pidon heikkenemistä. Tien korjauksessa käytetty paikka-aine on myös liukasta, eikä tätä aina huomaa etenkään sateella.

Myös pyörän käsittelyä on hyvä harjoitella. Tämä onnistuu esimerkiksi isommalla parkkipaikalla. Liikkeelle lähdöt, jarrutukset ja hallintalaitteisiin tutustuminen ennalta estää ikäviä tilanteita liikenteessä.

− Ajoneuvon kunto ja ajovarusteiden kunto tulisi tarkastaa. Vaikka kypärä näyttäisi päällisin puolin kunnolliselta, se on hyvä vaihtaa uuteen noin viiden vuoden välein, Kontola muistuttaa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

2 KOMMENTIT

  1. Minullakin on auto joka kulkee 300 km/h. Samoin kuin moottoripyörässäkin, on aivan eri asia käyttää tuota nopeutta, varsinkin muun liikenteen joukossa. En usko edes poliisin siihen uskaltautuvan, jos ei ole elämäänsä kyllästynyt.
    Mahdollisessa takaa-ajotilanteessa taitaa kuljettajan kyvyt loppua ennen huipun saavuttamista.

  2. Huippunopeutta tärkeämpi on pyörän kiihtyvyys, jotta päästään nopeasti pakenijan perään.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän