Moottoripyöräilijät provosoivat poliisia ja julkaisivat videon tapahtumasta

Poliisi suoritti automaattista liikennevalvontaa Fleminginkadulla Tammisaaressa tiistaina 18.10. Valvonnan aikana poliisiauton ohi ajoi kaksi moottoripyöräilijää, joiden ajotapa oli provosoiva. Kuljettajat muun muassa ajoivat keulien poliisiauton ohi.

Kun poliisi pyrki pysäyttämään kuljettajat, lähtivät he ajamaan korkealla ajonopeudella uimahallin, päiväkodin sekä koulujen ohi. Moottoripyörien kulkunopeus oli merkittävän suuri varsinaisen ajotien lisäksi niin jalkakäytävällä, pyörätiellä kuin tiealueen ulkopuolella.

Tapahtumien jälkeen moottoripyöräilijät julkaisivat tilanteesta kuvaamansa videon sosiaalisessa mediassa, ja video levisi laajalti. Poliisi kirjasi videolla nähtyjen tapahtumien pohjalta rikosilmoituksen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Myöhemmin samalla viikolla poliisi otti kiinni kaksi nuorta miestä rikoksesta epäiltyinä. Miehet ovat esitutkinnan yhteydessä myöntäneet syyllisyytensä epäiltyihin tekoihin. Esitutkinta on vielä kesken. Poliisi on asettanut epäillyt nuoret ajokieltoon ja takavarikoinut heidän moottoripyöränsä sekä kameransa.

Tapahtuma-aika oli hieman kello yhden jälkeen iltapäivällä, mikä tarkoittaa, että lukuisat koululaiset olivat oli juuri lopettaneet koulun kyseiseltä päivältä.

Koululaisten lisäksi jalkakäytävällä kulki nainen pienen lapsen kanssa. Pahimmassa tapauksesta tilanne olisikin voinut päättyä niin, että joku pienistä lapsista olisi jäänyt moottoripyörän yliajamaksi kohtalokkain seurauksin.

− Poliisi suhtautuu tapaukseen todella vakavasti. Vetoan vanhempiin, että he puhuisivat lastensa kanssa seurauksista, joita vastaavista tilanteista voi tulla. Ankarin rangaistus törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta on kaksi vuotta vankeutta, toteaa tutkintaa johtava rikoskomisario Mats Sjöholm.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

 

1 KOMMENTTI

  1. Linnaan kysymättä maksimirangaistus. Valtio romuttaa kaksipyöräiset paskatraktorit asianomistajan kustannuksella.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here