Moottoripyöräilijä ajoi ojaan pakomatkansa päätteeksi — kotoa löytyi räjähteitä

Kuva: CvB.

Poliisipartio havaitsi lauantaiaamuna kello 10.25 moottoripyörän Hämeenlinnan Paasikivenkadulla ja se yritti pysäyttää sen pysäytysvalolla.

Poliisin mukaan moottoripyörän kuljettaja ei kuitenkaan piitannut pysäytysvalovasta vaan lähti pakenemaan poliisia.

Kuljettaja kääntyi Saaristenkadulle ja sieltä edelleen kauppakeskus Tavastilan pihaan ajaen jalkakäytävää pitkin Palokunnankadulla.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

Palokunnankadulta hän ajoi kohti linja-autoasemaa ja sen läpi takaisin Palokunnankadulle ja sieltä hän kääntyi Arvi Kariston kadulle ajaen pysäköintialueen ja viheralueen läpi Paasikiventielle jatkaen pakoa Keinusaarta kohden.

Paasikiventien sillan jälkeen kuljettaja kääntyi oikealle Vanajantien viereiselle kevyenliikenteenväylälle ja sieltä Kantolankadun kevyenliikenteenväylälle, jossa oli tapahtuma-aikaan useita jalankulkijoita.

Takaa-ajo jatkui valtatie 10:lle kohti Lahtea. Katuman liikenneympyrässä moottoripyörän kuljettaja ajoi liikenneympyrää vastakkaiseen suuntaan ja jatkoi ajoaan edelleen kohti Lahtea.

Harvialantiellä partio pääsi pakenevan moottoripyörän edelle hidastamaan tämän nopeutta.

Moottoripyörän kuljettaja ajoi ojaan ja hänet saatiin kiinni.

Kuljettaja oli 45-vuotias mies ja hän toistaiseksi ajokiellossa. Mies pudotti kiinnioton yhteydessä maahan huumausaineita.

Poliisin mukaan kuljettaja käytti taajama-alueella enimmillään noin 80 km/h nopeutta.

Poliisi teki miehen asuntoon kotietsintä, jonka yhteydessä asunnosta löytyi räjähteitä.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena, huumausainerikoksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja räjähderikoksena.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here