Mönkijöiden suosikkimalleja viedään käsistä

Arkistokuva. Kuva: CvB.

Mönkijöiden myynti kasvoi huimaa vauhtia jo viime vuoden keväänä. Nyt alkuvuoden hitaamman vaiheen jälkeen koronakevät ja -kesä on vauhdittanut mönkijöiden myynnin uudestaan kasvu-uralle, todetaan Teknisen Kaupan Liiton maastoajoneuvojaoston tiedotteessa.

Koronatoukokuussa mönkijöiden myynti kasvoi 10 prosenttia verrattuna vuoden takaiseen. Mönkijöitä myytiin nyt 516 kappaletta, kun viime vuoden vastaava luku oli 467 mönkijää. Merkeistä mukana vertailussa olivat Access, Arctic-Cat, Can-Am, Polaris, Honda ja Yamaha.

Kymmenen prosentin nousu on tiedotteen mukan merkittävä, sillä viime vuoden alkukevään mönkijämyynti kasvoi 43 prosenttia verrattuna vastaavaan ajanjaksoon vuonna 2018.

Syynä viime vuoden vauhdikkaaseen kasvuun oli muutos ajokorttilainsäädännössä sekä mönkijöiden monipuoliset hyöty- ja harrastekäyttömahdollisuudet.

Mönkijöitä ostetaan hyötykäyttöön — lisääntynyt vapaa-aika mahdollistaa harrastamisen

–Tänä keväänä kauppaa kiihdyttää lisääntynyt vapaa-aika. Ihmisillä on nyt aikaa olla kesämökeillään ja viettää monipuolisesti vapaa-aikaansa. Hyötymönkijät ovat tarpeen kesämökeillä ja ne ovat tukena metsänhoidollisissa töissä, sanoo Teknisen Kaupan Liiton maastoajoneuvojaoston puheenjohtaja Riku Vaahtera.

Katso tästä muita mönkijäjuttuja.

Markkinoille on tullut viime vuosina uusia tuotemerkkejä, jotka ovat löytäneet oman jalansijansa ja asiakaskuntansa kasvavassa markkinassa. Mönkijöitä on tarjolla lukematon määrä erilaisiin käyttötarpeisiin niin vapaa-aikaa kuin vaativaan työkäyttöönkin.

– Mönkijäkauppiaat kertovat, että laitteet viedään käsistä, eikä kaikille pian riitä suosikkimalleja enää juhannuksen jälkeen. Koronakesä on laajentanut asiakaskuntaa, summaa Vaahtera.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here