Molemmat joulukuun alussa bussikaappausta yrittäneet olivat sekavassa tilassa

Kuva: CvB.

Poliisi on selvittänyt tapahtumien kulun joulukuun alussa Uuraisilla ja Loimaalla kahdessa linja-autossa tapahtuneissa välikohtauksissa.

Asianosaisten kuulemisissa on selvinnyt, että molemmat teoista epäillyt, noin 30-vuotiaat miehet, olivat sekavassa tilassa puuttuessaan linja-autojen kulkuun. Sekavuuden syytä vielä selvitetään.

Uuraisilla 5. joulukuuta 2018 epäilty oli alkanut käyttäytyä aggressiivisesti linja-autossa, rynnännyt kuljettajaa kohti ja tarttunut tätä ranteesta. Tämän jälkeen autossa olleet matkustajat olivat taltuttaneet epäillyn ja pitäneet häntä linja-auton lattiaa vasten poliisipartion tuloon asti.

Aggressiivinen käytös oli jatkunut vielä poliisin paikalla ollessa. Tämän vuoksi asiaa tutkitaan myös virkamiehen vastustamisena. Välikohtauksen alussa linja-auton nopeus oli noin 80 km/h.

Loimaalla 4. joulukuuta 2018 tapahtuneessa välikohtauksessa epäilty oli tarttunut linja-auton rattiin ja onnistunut vääntämään sitä niin, että linja-auto ohjautui vastaan tulevien kaistalle ja osui toiseen autoon.

Tässäkin tapauksessa muut matkustajat puuttuivat tilanteeseen. Loimaan tapauksessa linja-auton nopeus taajama-alueella oli noin 35 km/h.

Tutkitaan kaappauksina

Molempien tekojen nimikkeitä on tarkennettu, ja tällä hetkellä tekoja tutkitaan kaappauksina. Kaappaus tarkoittaa rikoslain 34 luvun 11 §: n mukaista tekoa.

Poliisin  mukaan kaappaus on ankarammin rangaistava kuin liikennetuhotyön yritys. Molemmat teot ovat aiheuttaneet kokonaisuus arvostellen muuta kuin vähäistä vaaraa.

Molemmat epäillyt ovat kertoneet kuulusteluissa omat näkemyksensä tapahtumien kulusta, mutta tekojen varsinainen motiivi ei ole selvinnyt.

Poliisin esitutkinnassa ei ole tullut esiin seikkoja, jotka yhdistäisivät tapauksia toisiinsa, eivätkä miehet ole esitutkinnan perusteella tunteneet toisiaan.

Epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia ja kotoisin eri maista. Molemmat ovat vangittuina.

Poliisilta on kysytty henkilöiden turvapaikkastatuksesta, mutta siihen poliisi ei ota mitään kantaa, kuten julkisuuslain 24 §:ssä määrätään.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here