Mobilian linja-autopäivän erikoisuus on V8-moottorinen Scania

Timo Lehtonen

Lavian Linja-automuseon vuoden 1972 Scania BR145 on kolmas V8-moottorinen linja-auto, joka valmistui Scanian tehtailta. Auto on tutustuttavana Mobilian Linja-autopäivässä. 

3.8.2017 14.30

Mobiliassa järjestetään lauantaina linja-autopäivä. Tapahtuman pääosaa näyttelevät eri-ikäiset linja-autot, joita saapuu Mobilian piha-alueelle yleisön ihmeteltäväksi.

Tämän vuoden tapahtuman teemana ovat Scaniat. Scanioiden joukkoon mahtuu myös erikoisuuksia. Yksi tällainen on Lavian Linja-automuseolta Mobiliaan saapuva V8-moottorinen Scania vuosimallia 1972.

Auto on aikanaan kuulunut Koski & Koski -linja-autoyhtiölle.

Kyseessä on harvinaisempi menopeli, koska V8-linja-autoalustan tuotanto loppui Scanialla jo vuonna 1978, eikä legendaarinen V-moottori palannut enää koskaan Scanian linja-autojen voimanlähteeksi.

Scanian historia näkyy myös muuten linja-autopäivän ohjelmassa: Juhani Intosalmi esittelee nostalgisia linja-autokuvia Scania-hengessä ja päästää myös yleisön muistelemaan menneitä.

Linja-automuseon johtaja, tekniikan tohtori Timo Lehtonen luennoi tilaisuudessa Scanian historiasta.

Yleisö saa äänestään omaa suosikkiaan, ja tapahtuman päätteeksi julkistetaan pihan sykähdyttävimmän auton tittelin saanut linja-auto.

Lapset linja-auton rattiin

Lapsille on luvassa omaa ohjelmaa. Oman lelubussin voi tuoda Mobilian katsastuspisteelle vuositarkastukseen. Lisäksi uutuutena on luvassa Suomen Linja-autohistoriallisen Seuran järjestämä tutustumishetki linja-auton ratin taakse.

Tutustumishetkellä selviää, miksi linja-autossa on iso ratti ja mihin kaikkia kojetaulun nappuloita oikein tarvitaan. Perinteiseen tapaan tapahtuman aikana on mahdollista päästä myös museobussin kyytiin.

Linja-autopäivä 5.8.2017 klo 10–16 Mobiliassa Kangasalla, www.mobilia.fi

Edellinen artikkeliMelkein kaikki tuomitsevat kuljettajan sometttelun ajon aikana – kuitenkin sitä tehdään!
Seuraava artikkeliMercedes-Benz Sprinterin uudet sähköversiot valmistetaan Düsseldorfissa

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here