Mika Häkkinen: ”Ricciardon lähteminen Renaultilta oli viime viikon isoimpia uutisia”

F1-asiantuntija Mika Häkkinen pohtii Unbetin kolumnissaan F1-sarjassa tapahtuneita suuria kuljettajamuutoksia.

Sebastian Vettelin ilmoitus lähteä Ferrarilta tämän kauden jälkeen sysäsi liikkeelle tapahtumaketjun, jossa Carlos Sainz korvaa Vettelin Ferrarilla ja Daniel Ricciardo puolestaan Sainzin McLarenilla.

Häkkiselle Ricciardon lähteminen Renault’lta oli kenties viikon isoin uutinen.

Viime päivien aikana on tapahtunut F1-sarjan kuljettajamarkkinoiden suurimpia muutoksia moneen vuoteen. Tiedän, että fanit yllättyivät, kun lukivat Sebastian Vettelin jättävän Ferrarin vuoden lopussa, Carlos Sainzin korvaavan hänet ja Daniel Ricciardon ottavan Sainzin paikan McLarenilla. Kausi 2020 ei ole vielä edes alkanut, mutta moni odottaa jo innolla vuotta 2021!

F1-sarjassa on koronaviruksen takia käynnissä 63 päivän mittainen sulku, mutta viime viikkoina on selvästi pidetty paljon Zoom- ja WhatsApp-kokouksia. F1-bisnes ei koskaan hiljene.

Kuva: Ferrari

Ferrarin ilmoitus kertoo meille kaksi asiaa. Ensinnäkin selvisi, että neuvotteluissa ei tultu tulokseen ja tehtiin päätös teiden eroamisesta.

Neuvottelu kuitenkin kertoo sen, että sekä tallin että kuljettajan alkuperäinen tarkoitus oli tehdä sopimus. Sebastian on kertonut melko avoimesti toiveistaan jatkaa, joten kyse ei ole eläköitymispäätöksestä. Sopimusta ei vain syntynyt.

Tästä päästäänkin toiseen pointtiini. Neuvottelut käytiin joulukuisen tiedon valossa, jolloin Charles Leclercin sopimusta pidennettiin aina vuoden 2024 loppuun asti. Se varmisti hänelle tallipaikan ainakin viiden kauden ajaksi.

Pitää muistaa, että Charles ajoi vuonna 2019 erittäin vahvan kauden. Hän saalisti seitsemän paalupaikkaa ja kaksi voittoa, joista toisen syyskuussa Ferrarin kotikisassa Monzan radalla. Hän oli ensimmäisenä Ferrari-vuotenaan mestaruussarjan neljäs Sebastianin jäätyä viidenneksi.

Se tarkoitti, etteivät Sebastianin neuvottelujen lähtökohdat olleet helpot. Talli oli jo satsannut Charlesiin pitkällä tähtäimellä, eivätkä Sebastianin omat suoritukset olleet olleet aivan yhtä hyviä.

Charles Leclerc. Kuva: Ferrari

Haluaisin Vettelin jatkavan

Sebastian on loistava kuski. Neljän mestaruuden voittaminen on hieno saavutus, ja kausilla 2017 ja 2018 hän oli mestaruussarjan toinen Lewis Hamiltonin jälkeen.

Viime vuonna hän voitti Singaporen osakilpailun lähes tasan 11 vuotta ensimmäisen voittonsa jälkeen, joka tuli Toro Rossolla Italian osakilpailussa vuonna 2008. Hän on ajanut tasaisen uran ja saavuttanut 53 voittoa ja 57 paalupaikkaa.

Sebastianilla on isoja päätöksiä edessään. Eläke ei ollut ensimmäisenä mielessä, mutta nyt hänen on katsottava, mitä muita vaihtoehtoja on tarjolla kausille 2021 ja 2022.

Sen lisäksi hänen on mietittävä, miltä tulevaisuus F1-kuskina tuntuu, etenkin jos hän ei saa paikkaa huipputallista. Hän täyttää vasta 33 tänä vuonna, mutta aloitti kuitenkin uransa jo 19-vuotiaana.

Olen varma, että jos ura alkaa noin nuorena, on yhä vaikeampaa pitää yllä se energiataso, jota lajin huipulla vaaditaan.

Itse haluaisin hänen jatkavan, sillä hän on nopea kuljettaja ja hyvä lähettiläs F1-sarjalle, mutta lopullinen päätös on tietenkin hänen. Sydämessään hän tietää, mikä on oikein.

Sainzista vahva vastus Leclercille

Carlos Sainz Juniorille ajopaikka Sebastianin korvaajana oli loistava uutinen. Sopimus on seurausta vahvasta McLaren-kaudesta.

Hänhän oli mestaruussarjan kuudes ja ajoi palkintopallille Brasilian kisassa. Hän on mukava tyyppi, nopea kuljettaja ja on ilman muuta perinyt nopeutensa ja lahjakkuutensa isältään, kaksinkertaiselta rallin maailmanmestarilta Carlos Sainzilta.

Carlos Senior voitti Dakar-rallin tammikuussa, joten vuosi on perheen osalta alkanut aika hyvin!

Olen varma, että Carlos Juniorista tulee vahva ja mielenkiintoinen tallikaveri Charlesille.
Carlosia on helppo erehtyä pitämään ”uutena” kuskina, mutta hänellä on kuitenkin jo viisi kautta takanaan. Itse asiassa hänestä tulee Ferrarilla se kokeneempi kuski, ja uskon, että se onkin yksi syy hänen palkkaamiseensa.

Olen erittäin innoissani, että McLaren-pomot Zak Brown ja Andreas Seidl päättivät ottaa Daniel Ricciardon Lando Norrisin tallikaveriksi.

Daniel on huiman lahjakas, etenkin ohittajana. Lisäksi hänellä on positiivinen asenne, mikä sopii hyvin McLarenin ilmapiiriin.

Minusta tuntuu, että yhteistyö tulee sujumaan hyvin. Talli on matkalla ylöspäin, ja vuonna 2021 autoon saadaan taas Mercedeksen moottorit. Tallilla on kirkas tavoite palata palkintopallille ja voittokantaan.

Katso tästä muita Mika Häkkinen -juttuja.

Tietyllä tapaa Danielin lähteminen Renault’lta on ehkä viikon isoin uutinen. Hän kuitenkin tuli ranskalaistalliin vasta 2019 eikä koronaviruksen takia ole vielä ehtinyt ajaa tallin riveissä tänä vuonna.

Danielilla on selvästi kova voitonnälkä. Viime vuoden 9. sijan jälkeen hän ymmärsi, että vaikka McLaren käytti Renault’n moottoreita, tallilla oli nopeampi auto kuin moottorinvalmistajallaan. Olen varma, että tämän tajuaminen sai tiiminvaihtohalut heräämään.

Kuka tulee Renaultille?

Esteban Oconin rinnalla on nyt tyhjä paikka. Sen saattaa täyttää Sebastian Vettel, tai sitten Fernando Alonso saattaa palata talliin, jossa voitti kaksi mestaruuttaan. Voimme vielä nähdä mielenkiintoisia siirtoja.

Tuttuun tapaan F1-sarja saa aikaan kuhinaa muuallakin kuin radalla. Mikään ei silti voita sitä hetkeä, kun päästään viimein kisaamaan. Toivottavasti ehdotettu kauden aloitusaika 5. heinäkuuta Itävallassa toteutuu ja saamme nähdä näiden kavereiden tekevän sitä, mitä rakastin. Ajavan täysillä.

Mika Häkkinen, Unibetin F1-asiantuntija.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!