Mika Häkkinen: Red Bullin mekaanikoilta loistosuoritus

Mika Häkkinen käy Unibetin kolumnissaan läpi Unkarin osakilpailua. Yhtenä asiana hän nostaa esille Red Bullin mekaanikoiden onnistunut työ.

Usein puhutaan tiimityön tärkeydestä Formula ykkösissä, ja Max Verstappen saakin kiittää Unkarin kakkossijastaan Red Bullin mekaanikkoja. He tekivät taas hyvää työtä varikkopysähdyksillä ja lisäksi vaihtoivat lähtöruudukossa etusiiven ja korjasivat rikkoutuneen eturipustuksen Maxin ajettua seinään lämmittelykierroksella.

Lämmittelykierroksella kolarointi ei ole tavallista, mutta on-board-kamerasta näkyi, miten Maxin välikelinrenkaissa ei ollut tarpeeksi pitoa yhä märällä radalla. Renkaat menivät lukkoon ainakin kahdesti, ja Max ajoi ulos.

F1-auto toimii vain, kun renkaiden lämpötila on oikea. Välikelinrenkailla voi olla vaikeaa tunnistaa riittävän pidon määrä, kun lähtee varikolta ensimmäisen kerran.

Max oli onnekas osuessaan rengasvalliin kylki edellä. Jos törmäys olisi tapahtunut suoraan edestä päin, hän tuskin olisi päässyt takaisin lähtöruudukkoon. Red Bullin kaverit tekivät upeaa työtä vaihtaessaan hajonneen ripustuksen ja muut osat 20 minuutissa, ja sen jälkeen Max ajoi erittäin vahvan ja vaikuttavan kisan.

Katso tästä muita juttuja Mika Häkkiseltä.

Seitsemännestä lähtöruudusta Maxin onnistui nousta kolmanneksi ja ottaa sitten toinen sija Lance Strollilta. Lisäksi hän piti hyvää huolta renkaistaan, etenkin viimeisestä kovasta setistä, jonka hän sai kestämään 35 kierroksen ajan.

Maxin tallikaveri Alex Albon ajoi viidenneksi, ja on selvää, että Red Bullilla on eniten potentiaalia haastaa Mercedes tällä kaudella, mutta vain, jos talli onnistuu parantamaan rungon ja moottorin suorituskykyä roimasti. Mercedeksen kiinni ottaminen vaatii paljon työtä. En ole varma, antaako lykkäytynyt ja tiivis kausi siihen tarpeeksi aikaa.

Mika Häkkinen, Unibet F1 Insider.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!