Mika Häkkinen: ”Ferrarin tehtävä ryhtiliike”

Kuva: CvB.

F1-asiantuntija Mika Häkkinen analysoi Unibetin kolumnissaan Ferrarin ja Mercedeksen välistä taistelua. Lisäksi Häkkinen odotta Red Bullin lähestyvän Ferraria ja Mercedestä.

Tällä hetkellä mestaruustaistelu on Mercedes-kuskien välinen. Ferrarilla on erittäin nopea auto, mutta heillä ei ole varaa kolareihin, renkaanlämpöongelmiin eikä vain yhteen autoon taistelussa vahvoja Mercedes-kuskeja vastaan.

Seuraavassa kisassa Espanjassa Ferrarin pitää antaa kaikkensa voittaakseen vaikeudet. Heidän on pakko. Samaan aikaan viime vuonna Sebastian Vettel oli voittanut kaksi kisaa, joten italialaistallin alkukausi on ollut vaikea.

Olen varma, että he tulevat taas haastamaan Mercedeksen. Charles Leclerc oppii koko ajan ja näyttää nopeutensa. Sebastian reagoi siihen, ja jos talli saa pidettyä kuskien väliset jännitteet hallinnassa, heillä on mahdollisuus haastaa Mercedes voitoista.

Vuorossa Barcelonan tuttu rata

Odotan Red Bullin olevan kilpailukykyinen Barcelonassa. On mielenkiintoista, että Max Verstappen on vain pisteen perässä Vetteliä mestaruustaistossa. Nuori hollantilainen on kypsymässä.

Hondan tuotua viime viikolla moottorinpäivityspaketin sekä Verstappenin että tallikaveri Pierre Gaslyn pitäisi pystyä haastamaan Mercedes ja Ferrari entistä useammin.

Barcelona on rata, jonka kaikki tallit tuntevat erittäin hyvin talvitestien ansiosta. Kärkitallien takana odotan taistelun olevan tiukkaa McLarenin, Renault’n, Racing Pointin, Toro Rosson ja Alfa Romeon kesken.

Toisin sanoen kaikkien paitsi Williamsin, jolla on turhauttavan vaikeaa autonsa kanssa, joka on neljä sekuntia kärjestä. Hämmentävä takaisku tallille, joka antoi Valtterille mahdollisuuden loistaa Formula ykkösissä.

Mika Häkkinen, Unibet F1 Insider. 

Katso tästä muita Mika Häkkisen kolumneja.’

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here