Mika Häkkinen Charles Leclercistä: ”Tämä on juuri sitä, mitä huippukuljettaja haluaa”

Ferrarin Charles Leclerc dominoi Australian F1-osakilpailua ennätysyleisön edessä. Kaksinkertaisen maailmanmestarin Mika Häkkisen mukaan kisa herätti jälleen paljon puhuttavaa – ja myös pohdittavaa erityisesti Red Bullille.

Charles Leclerc otti kauden toisen voittonsa ja dominoi Melbournessa ajettua Australian osakilpailua, vaikka Red Bullin hallitseva maailmanmestari Max Verstappen antoikin haastetta.

Kilpailun alkupuolella Leclerc oli Verstappenia puolisen sekuntia nopeampi per kierros. Vaikka kaksi turva-autoa antoi hollantilaiselle tilaisuuden haastaa Ferrari-kuski uusintastarteissa, monacolainen piti ohjat tiukasti käsissään.

Verstappen, joka voitti kauden toisen osakilpailun Saudi-Arabiassa kaksi viikkoa sitten, joutui keskeyttämään ilmeisesti moottorivian takia. Keskeytys oli mestarille jo kauden toinen.

Toinen Red Bull -kuski, meksikolainen Sergio Pérez ajoi vahvan suorituksen. Hän oli kilpailun toinen ennen Mercedeksen George Russellia ja seitsenkertaista maailmanmestari Lewis Hamiltonia.

– Kisasta riittää paljon puhuttavaa, Mika Häkkinen totesi Unibetin kolumnissaan kisan jälkeen.

– Charles Leclerc dominoi kisaa täysin ja sanoi jälkeenpäin, että auto tuntui todella vahvalta, käytti renkaita hyvin ja oli suorituskyvyltään erittäin tasainen läpi kisan. Juuri sitä huippukuljettaja haluaa: auton, joka on nopea startista ruutulipulle ja joka reagoi kaikkiin käskyihin.

– Huomionarvoista on se, että Charlesilla on kolmesta kilpailusta kaksi voittoa ja yksi kakkossija, kun taas Max Verstappenilla on yksi voitto ja kaksi keskeytystä. Tällä tasolla ei ole varaa jatkuviin teknisiin ongelmiin. Max ei ole tyytyväinen.

Kuin korostuksena asialle Mercedes-kuski George Russell on nyt MM-pisteissä toisena, vaikka hän ja tallikaveri Lewis Hamilton ovat kamppailleet auton suorituskyvyn kanssa.

– George ajoi todella vahvan kisan, ja kolmas sija oli erittäin tärkeä. On todella yllättävää nähdä hänet MM-pisteiden toisena, mutta hänen tasaisuutensa ja auton luotettavuus ovat olleet vaikuttavia. Hän oli neljäs Bahrainissa, viides Saudi-Arabiassa ja nyt palkintopallilla Australiassa. On huomattava, että hän on Lewis Hamiltonin edellä, tosin turva-auto sekoitti pakkaa Melbournessa, joten järjestys ei mielestäni täysin vastaa todellista tilannetta, Häkkinen kommentoi.

– Lewis ja George tekevät molemmat fantastista työtä Mercedeksellä sillä välin, kun talli selvittää suorituskykyongelmiaan, ja se on taas yksi syy Red Bullille korjata luotettavuuspulmansa. Mestaruustaisto voi hyvin kehittyä näiden kahden tallin ja Ferrarin väliseksi.

McLaren selvästi oikealla tiellä

Häkkinen ylisti myös entistä talliaan McLarenia. Lando Norris oli viides ja kotiyleisön sankari Daniel Ricciardo kuudes.

– McLarenin miehet ja naiset ovat alkaneet löytää autosta lisää suorituskykyä, ja tänä viikonloppuna nähtiin iso edistysaskel. Kun säännöt muuttuvat näin radikaalisti, vie aikaa ymmärtää, miten auton saa toimimaan, mutta McLaren on selvästi oikealla tiellä.

Australian osakilpailu ajettiin nyt ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2019. Vuoden 2020 kilpailu peruttiin koronakriisin takia. F1:n paluuta Australiaan oli viikonlopun aikana juhlistamassa 420 000 katsojaa, mikä on maan urheilutapahtumien yleisöennätys.

– Viikonloppu oli suuri menestys Formula ykkösille. Oli hienoa nähdä, että australialaisfanit toivottivat lajin tervetulleeksi takaisin niin suurilukuisina, Häkkinen sanoo.

– Minulla on hyviä muistoja Melbournen-voitostani vuonna 1998 ja fanien fantastisesta tuesta. On hienoa nähdä, miten paljon innostusta Formula 1 synnyttää. Se on vaikuttavaa ja hyvä merkki Formula ykkösten hyvinvoinnin kannalta, vaikka pandemia yhä jyllääkin.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän