Mercedes-Benziltä tulossa yli 50 uutta sähkö- ja hybridimallia vuoteen 2022 mennessä

Mercedes-Benz EQ Concept.


21.2.2018 10.20

Mercedes-Benz on parhaillaan toteuttamassa yhtä ajoneuvohistorian suurinta suunnanmuutosta, kun se laajentaa sähköautojen ja akkujen valmistuskapasiteettiaan.

Tavoite on asetettu ensi vuosikymmenelle, sillä vuoteen 2022 mennessä Mercedes-Benz aikoo sähköistää koko automallistonsa.

Vuonna 2022 jokaisesta Mercedes-mallisarjasta on tarjolla asiakkaille myös sähköinen vaihtoehto, kaikkiaan yli 50 mallia, todetaan Mercedes-Benzin tiedotteessa.

Tähän määrään sisältyy yli kymmenen täyssähköautoa – pienimmästä smartista suurimpaan SUV-luokkaan – sekä lisäksi plug-in-lataushybridejä ja 48 voltin sähköjärjestelmää hyödyntäviä automalleja.

Mercedes-Benz investoi lähivuosina sähköautomallistonsa laajentamiseen 10 miljardia euroa. Lisäksi käytetään miljardi euroa akkutuotannon vahvistamiseen.

Tavoitteena on luoda maailmanlaajuinen akkutehdasverkosto, johon tällä hetkellä jo kuuluu viisi tuotantolaitosta kolmella mantereella. Saksan Kamenziin valmistuu tämän vuoden aikana jo toinen Daimlerin akkutehdas.

EQ-mallisto avaa uuden aikakauden sähköautomarkkinoilla

Smart Fortwo Coupén ja Cabrioletin valmistuksen aloitus Ranskan Hambachissa 2017 merkitsi jo 4. sukupolven sähköistettyjen Smart-mallien saamista markkinoille.

Mercedes-Benzin uuden EQ-tuotemerkin ensimmäisen oman mallin EQC:n tuotanto käynnistyy vastaavasti Bremenissä 2019. Kyseessä on SUV-luokan täyssähköauto, joka myös teknologisesti edustaa uutta sähköautojen sukupolvea.

Pian Bremenin jälkeen EQC:n valmistus käynnistyy myös Kiinassa BBAC:n tehtaalla (Beijing Benz Automotive Co.), joka on Daimlerin ja paikallisen BAICin yhteisyritys.

Tulevia EQ-malleja valmistetaan myös Rastattissa, Sindelfingenissä sekä Tuscaloosassa (USA). Tässä yhteydessä sähköautomallisto laajenee kompakti- ja edustusautoluokkaan sekä SUV-mallistoih

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here