Mercedes-Benz avaa uuden Advanced Design -suunnittelukeskuksen Ranskan aurinkorannikolle lähelle Nizzaa.

20.12.2017 17.05

Mercedes-Benz avaa uuden Advanced Design -suunnittelukeskuksen Ranskan aurinkorannikolle lähelle Nizzaa.

Ranskan uusi Advanced Design -keskus Côte d’ Azurin alueella lähellä Antibesia on 50 metriä pitkä ja 20 metriä leveä, sylinterimäinen rakennus, joka on sijoitettu keskelle mäntymetsää.

Rakennuksen selkeälinjaista arkkitehtuuria määrittävät betoni ja lasipinnat. 

Rakennuksen ympäri kiertävä lasitus tuottaa sisätiloihin pehmeän, välimerellisen valaistuksen, joka Mercedes-Benzin mukaan on ihanteellinen olosuhde autosuunnittelijoille ja -muotoilijoille.

Yli 3000 neliömetrin tiloissa työskentelee noin 50 suunnittelijaa, jotka edustavat kaikkia Mercedes-Benzin automuotoilun teemoja alkaen perinteisestä ulko- ja sisätilamuotoilusta ja päätyen digitaaliseen käytettävyys- ja käyttöliittymäsuunnitteluun.

Viimeksi mainittu, niin sanottu UI/UX-design on tulossa entistä merkittävämmäksi osaksi autosuunnittelua autonomisen ajamisen sekä ihmisen ja koneen vuorovaikutuksen syvenemisen johdosta.

Keskuksessa hyödynnetään uusia työskentelyn ja luovan työn metodeja: hierarkkinen päätöksentekojärjestelmä on ohut, työajat joustavat, etätyömahdollisuuksia on lisätty ja työntekijöitä rohkaistaan itseohjautuvuuteen sekä kansainväliseen verkostoitumiseen digitaaliajan vaatimusten mukaisesti.

Pyrkimyksenä on nopeuttaa monimutkaisten asioiden käsittelyaikoja ja eri sovellusten kehitysprosesseja.

Ranskan ”Silicon Valley”

Mercedes-Benzin uusi Advanced Design -keskus sijaitsee keskellä Sophia Antipolisin Tiede- ja teknologiapuistoa, Ranskan ”Silicon Valleyta”.

Vuonna 1970 perustettu tutkimusyhtiöiden muodostama kokonaisuus työllistää 30 000 ihmistä.

Yhteensä 2300 hehtaarin alueella toimii 1300 eri yritystä, niiden joukossa esimerkiksi Air France, SAP, Infineon sekä Intel.

Mercedes-Benzillä puolestaan on nyt yhteensä kuusi Advanced Design -keskusta viidessä maassa kolmella eri mantereella.

Ne työllistävät yhteensä 600 eri alojen ammattiliasta auto- ja muotisuunnittelijoista, teollisista muotoilijoista graafisiin taitelijoihin, räätäleihin ja 3D-asiantuntijoihiin saakka.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here