Melkoinen kasvu junamatkustamisessa — tammikuussa kotimaan kaukojunien matkustus kasvoi 11 %

Vuosi 2020 on alkanut junamatkailun suosion kannalta lupaavasti ja matkamäärät jatkavat edelleen kasvuaan.

Tammikuussa 2020 kotimaan kaukojunissa tehtiin 1,2 miljoonaa matkaa, +11 % viime vuotta enemmän.

Yhteensä matkamäärät ovat kasvaneet tammikuusta 2016 tammikuuhun 2020 yhteensä 40 prosenttia. Kasvun takaa löytyvät VR:n tiedotteen mukaan edulliset hinnat, lisätty vuorotarjonta, nopeat matka-ajat ja panostukset palveluihin sekä asiakaskokemuksen parantamiseen. Junan ilmastoystävällisyys on myös ylivertainen.

Myös täsmällisyys on ollut alkuvuonna hyvällä tasolla. Leuto talvisää on edesauttanut junien kulkua, mutta VR on tehnyt myös mittavia valmistelutöitä ennakkoon varmistaakseen junaliikenteen mahdollisimman hyvän sujuvuuden myös talvikaudella.

– Esimerkiksi pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä HSL-junien täsmällisyys oli tammikuussa 97,2 %. Lisäksi kaukoliikenteessä täsmällisyys oli parhaalla tasolla sitten huhtikuun 2016: 89,7 %. Suurimpana tekijänä on vilkkaan pääradan täsmällisyyden paraneminen, joka johtuu sekä vähäisistä infrahäiriöistä että onnistuneesta liikennerakenteen uudistamisesta. Joulukuun uusiin aikatauluihin koko pääradan liikennerakenne suunniteltiin uudestaan, jotta mahdollistettiin lisävuorot ja minimoitiin heijastevaikutukset muuhun liikenteeseen, matkustajaliikennejohtaja Topi Simola kertoo.

Eniten tammikuussa matkustettiin Helsingin ja Oulun (+44 %), Helsingin ja Rovaniemen (+38 %) ja Helsingin ja Jyväskylän (+17 %) välillä. Helmikuussa matkustusta on kiihdyttänyt hiihtolomasesonki.

Hiihtolomien lisäksi pääsiäinen onkin toinen kevään suosituimmista matkustussesongeista. Pääsiäisen junissa on vielä hyvin tilaa, joten nyt voi vielä hyvin varmistaa paikat haluamalleen junavuorolle.

Ainoastaan suosituimpien yöjunien makuupaikat alkavat olla täynnä, todetaan VR:n tiedotteessa.

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here