Maailman nopein kuorma-auto Suomeen, 2400 hv ja 276 km/h

Volvo

3.8.2017 19.05

Volvo Trucksin messuosastolla Power Truck Show’ssa on tarjolla ainutlaatuinen tilaisuus nähdä maailman nopein kuorma-auto, Volvo Trucksin The Iron Knight, ja tavata sen kuljettaja Boije Ovebrink.

Ovebrinkillä jolla on yli 30 vuoden kokemus kilpa-ajamisesta henkilö- ja kuorma-autoilla. The Iron Knightilla on kaksi ME-tulosta. Se on maailman nopein kuorma-auto 500 ja 1 000 metrin matkalla seisovalla lähdöllä.

The Iron Knightin huippunopeus on 276 km/h, ja moottorin teho on 2 400 hv. Ennätysauto on erikoisvalmisteinen lukuun ottamatta D13-moottoria ja sarjatuotantona valmistettua I-Shift DC -kaksoiskytkinvaihteistoa.

Maailmanennätysauton vaihteisto on täysin sama kuin sarjavalmisteisissa Volvo FH -kuorma-autoissa, lukuun ottamatta vahvistettua kytkintä.

Power Truck Show, PowerParkissa Härmässä järjestetään 11.–12. elokuuta. The Iron Knightin lisäksi Volvon osastolla voi tavata Volvon asiantuntijoita ja muun muassa tutustua asiakasautoihin, kuten HCT-yhdistelmän rekkaveturiin ja I-Shift-ryömintävaihteilla varustettuun puuautoon.

Edellinen artikkeliMercedes-Benz Sprinterin uudet sähköversiot valmistetaan Düsseldorfissa
Seuraava artikkeliSuomen MM-rallin WRC 2 -luokan voittaja vaihtoi pienempään etuvetoiseen

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here