Luova hulluus on taas päästetty irti — lauantaina luomukset esillä Helsingin Tähtitorninmäellä

Red Bull Mäkiauto GP palaa Helsingin Tähtitorninmäelle 17.8.2019. Suomeen tapahtuma saapuu nyt viidettä kertaa.

Kisaan haki mukaan yhteensä 600 tiimiä joista 70 parasta valikoitui kisaan. Tiimit ovat rakentaneet mäkiautojaan läpi kesän ja osoittaneet, että luovan hulluuden rajat ovat olleet tänäkin vuonna ilahduttavan olemattomia.

Red Bull Mäkiauto GP on kansainvälinen jokamiesluokan kilpailu, jossa lasketaan mäkeä kotikutoisilla mäkiautoilla.

Tämä uniikki, moottoriton ajotapahtuma haastaa sekä kokeneet kuljettajat, että halukkaat harrastelijat tekemään villeimmistäkin ideoista todellisuutta ja kisaamaan kelloa vastaan alamäkiajossa.

Vuoden 2019 arvovaltaisessa mäkiautotuomaristossa tullaan näkemään Jan Vapaavuori, Kalle Rovanperä, Emmi Peltonen, Akseli Herlevi, Jere Marttila ja Leo Hakanen Stereo yhtyeestä, Benjamin Peltonen, Johannes ’Hatsolo’ Hattunen ja Karoliina Tuominen.

Tapahtuman juontaa mm. Suomen Surkein Kuski -ohjelmasta tuttu ammattilaislumilautailija Eero Ettala ja sekä motocrossia harrastava, radio- ja televisiojuontaja Kristiina Komulainen.

Tuomariston pääarvostelukriteerinä toimii tiimin toteuttama alkushow. Pisteitä tiimit saavat myös nopeudesta ja auton ulkonäöstä sekä teknisestä laadusta.

Teknisen laadun rankkaavat AKK Motorsport Ry:n asiantuntijat. Moottorin rakentaminen kilpa-ajokkiin on kielletty, mutta luovuus ja hyvä tiimihenki edesauttavat voittoisan sijoituksen saamisessa.

Tiimissä saa olla maksimissaan kuusi jäsentä, joista yksi tai kaksi toimii kuljettajana.

Noin 300 metriä pitkä rata koostuu lähtörampista, kallistetusta kurvista ja hyppyristä. Näistä esteistä suoriutuneet autot kulkevat vielä mäkiautokylpylän läpi ennen maaliviivan ylittämistä. Vuonna 2017 nopeimmat kuskit rikkoivat noin 40 km tuntivauhdin.

Red Bull on järjestänyt mäkiautokilpailuja ympäri maailmaa, Australiasta Etelä-Afrikkaan.

Ensimmäinen Red Bull Mäkiauto GP järjestettiin Brysselissä vuonna 2000 ja vuonna 2015 järjestettiin jo sadas tapahtuma Jordanian Ammanissa.

Kisan aikataulu (suuntaa antava)
Klo 11.00 Varikkoalue aukeaa (avoin yleisölle)
Klo 12.30 Mäkiautoparaati
Klo 13.00 Ensimmäinen lasku
Klo 16.00 Palkintojen jako

https://soapboxrace.redbull.com/fi/fi/home/

Kisaa voi seurata livenä ISTV:ssä https://www.is.fi/istv/ .

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here