Luottamus takseihin on romahtanut!

Luottamus takseihin on romahtanut viidessä vuodessa, käy ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksesta.

Vuonna 2017 takseihin luotti reilut neljä viidestä (vähintään melko paljon 84 %), joulukuussa 2022 enää reilut kaksi viidestä (43 %). Epäluottamuksensa ilmaisi lähes joka toinen (48 %). Epäluottamus on myös tasaista kaikissa vastaajaryhmissä.

Enemmistö suomalaisista luottaa erittäin tai melko paljon siihen, että suurin osa julkisesta liikenteestä toimii hyvin maassamme.

Eniten luotetaan ulkomaan lentoliikenteeseen (79 % luottaa erittäin tai melko paljon). Lähes yhtä paljon luottamusta herättää myös kaukojunaliikenne maassamme (75 %). Sen jälkeen tulevat järjestyksessä metro-/raitiovaunuliikenne (64 %), paikallisjunaliikenne (64 %), linja-autot kaukoliikenteessä (63 %) ja paikallistasolla (56 %). Kotimaan lentoliikennekin saa nipin napin enemmistön (51 %) luottamuksen.

Mielipiteet ovat muuttuneet vuodesta 2017, jolloin näkemyksiä julkisen liikenteen palveluista selvitettiin edellisen kerran.

Näkemykset lento- ja linja-autoliikenteen sekä taksipalvelujen toimivuudesta ovat kielteistyneet. Usko paikallis- ja kaukojunaliikenteen toimivuuteen näyttäisi puolestaan hieman kohentuneen aiemmasta.

Koko tutkimusosion pääset lukemaan täältä.

Tutkimuksen toteutus. KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksen toteutti Kantar Public. Tutkimusaineisto on koottu Gallup Kanavalla 2.-7.12.2022. Haastatteluja tehtiin yhteensä 1.029. Vastaajat edustavat maamme 18–79 vuotta täyttänyttä väestöä Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Tutkimuksen tulosten virhemarginaali on koko aineiston tasolla suurimmillaan vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kiinnostaako autot ja liikenne? Tilaa tästä Autotodayn uutiskirje!

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän