Liikennekäytöstä poistetulla ajoneuvolla ei saa ajaa lainkaan. Tavatessaan tällaisen liikenteessä poliisi voi ottaa siitä kilvet pois.
Lisäksi luvattomasta käytöstä määräytyy takautuvasti korotettuja maksuja. Ajoneuvon pystyy tarvittaessa ottamaan nopeasti takaisin käyttöön verkkopalvelussa.
Liikennekäytöstä poistetulla ajoneuvolla ajaminen tulee kalliiksi mahdollisen ajoneuvoveron sekä takautuvasti maksettavien korotettujen vakuutusmaksujen myötä.
Maksut lasketaan koko siltä ajalta, kun ajoneuvo on ollut poistettuna liikennekäytöstä, vaikka ajoneuvolla olisi ajettu luvatta vain yhtenä päivänä.
Kun liikennekäytöstä poistetulla ajoneuvolla on käyttökiellosta huolimatta ajettu, vakuutusmaksut peritään moninkertaisina takaisin.
Maksuseurauksia tulee huolimatta siitä, onko liikennevakuutus irtisanottu vai merkitty niin sanotusti passiiviseksi poiston ajaksi. Mikäli ajoneuvon liikennevakuutus on kokonaan irtisanottu, laiminlyöntimaksun perii Liikennevakuutuskeskus.
– Moni ei tiedä, että liikennevakuutuksen laiminlyöntimaksua ei lasketa oman ajoneuvon liikennevakuutuksen hinnan perusteella, vaan siinä käytetään Liikennevakuutuskeskuksen niin sanottuja riskilaskelmia. Vaikka olisi kuinka hyvät bonukset, ne eivät laiminlyönnin hintaan vaikuta, Liikennevakuutuskeskuksen perintäpäällikkö Vesa Korhonen varoittaa.
Onnettomuuden sattuessa omista henkilövahingoista ei saa korvauksia, jos liikennevakuutus on hoitamatta.
Ajoneuvo helposti liikennekäyttöön – Poikkeusaikana kannattaa suosia sähköisiä toimintatapoja
Vakuutusyhtiöiden verkkopalveluissa on mahdollista hoitaa ajasta ja paikasta riippumatta muitakin ajoneuvoasioita vakuuttamisen lisäksi. Ajoneuvon voi ilmoittaa verkossa maksutta ja nopeasti takaisin liikennekäyttöön.
Myös omistajanvaihdosrekisteröinnin saa tehtyä vakuutusyhtiön verkkopalvelussa, jos sinun täytyy rekisteröidä ajoneuvo nimiisi.
– Suuri osa rekisteröi ajoneuvon erikseen käymällä esimerkiksi katsastusasemalla tai asioimalla Traficomin palveluissa otettuaan ajoneuvolle ensin liikennevakuutuksen. Kannattaa kuitenkin huomata, että nykyään kaikkien vakuutusyhtiöiden palveluissa on mahdollista hoitaa myös ajoneuvon rekisteröinti samalla, kun hoitaa liikennevakuutuksen kuntoon, vinkkaa vakuutuspäällikkö Lauri Linna Liikennevakuutuskeskuksesta.
Verkkoasiointia ajoneuvoasioissa kannattaa suosia myös koronavirustilanteesta johtuen.
Vaihteeksi taas tällainen pelottelu-uutinen, jotta kansalaiset pysyisivät lainkuuliaisina.
Onko autoja poistettu viime viikkoina liikenteen hiljennyttyä paljon liikennekäytöstä niin paljon että se huolestuttaa jo vakuutusyhtiöitä, kun vakuutusyhtiöiden etujärjestö Liikennevakuutuskeskus reagoi tuolla tavoin? Helpoiten auton liikennekäytöstä poisto onnistuu Trafin sivuilla. Liikennekäytöstä poisto vaatii kirjautumisen pankkitunnuksilla, ja pari klikkausta, ja vakuutuskin keskeytyy automaattisesti, kun Trafista lähtee viesti vakuutusyhtiöön, joka keskeyttää liikennevakuutuksen. Vakuutusyhtiöiden sivuilla vakuutusten irtisanominen ja keskeyttäminen on tehty yleensä paljon monimutkaisemmaksi. Vakuutusyhtiö saattaa koittaa kaupatakin siinä kohtaa vielä jotain.
Lainkuuliaista toimintaahan liikennekäytöstä poistot ovat. Ajoneuvoveroa ja liikennevakuutusmaksua tarvitsee lain mukaan maksaa vain siltä ajalta, jolloin ajoneuvo on käytössä. Nyt kun varsinkin moni kakkosauto seisoo pihassa, kun sen pääkäyttäjä on etätöissä tai kun lasten harrastukset on keskeytetty, niin ei lain mukaan käyttämättä olevista autoista tarvitse ajoneuvoveroa tai vakuutusmaksujakaan maksaa. Kunhan muistaa palauttaa vaan auton liikennekäyttöön ennen kuin alkaa taas sillä ajaa. Jo alle viikonkin käyttämättömyysjaksollakin voi varsinkin korkeammin ajoneuvojen kohdalla olla taloudellisesti kannattavaa laittaa auto pois liikenekäytöstä, ja sitä kannattavampaa liikennekäytöstä poisto taloudellisesti on, mitä pidemmästä käyttämättömyysjaksosta on kyse. Jos on useita kuukausia yhteenmenoon auto seisomassa, saattaa kuitenkin kannattaa käydä välillä mm. käynnistelemässä autoa, jottei akku pääse tyhjenemään tyhjäksi.
asiaahan tässä uutisessa on ja jos asioitaan ei hoida, niin kyllä siitä kärsiä pitää.
sitäpaitsi joka vuosi tulee näitä uusia moottoriajoneuvon kuljettajia, jotka ovat
sujuvasti nukkuneet autokoulun teoriatunneilla, niin hyvä on näitäkin asioita
kerrata.
tosi tekijöiden kyseessä ollessa ei nämä sanktiotkaan tehoa, vaan maksut menee
pitkään piikkiin.