Kysely: Kiire liikenteessä aiheuttaa liikennerikkeitä!

Kiireessä kaikki eivät pysähdy tämän merkin kohdalla.

30.5.2018 00.06 

Kolarikorjaamo Autoklinikan teettämä kyselytutkimus paljastaa, että jopa 58 prosenttia autoilijoista tinkii ajoittain hyvistä ajokäytännöistä tai liikennesäännöistä kiireen vuoksi. 

Yleisin tiukkojen aikataulujen aiheuttama sääntörike on ylinopeus. 44 prosenttia autoilijoista myöntää ajavansa kiireessä sallittua nopeutta kovempaa.

Ylinopeuden jälkeen yleisimmät rikkeet ovat tutkimuksen perusteella risteyksestä livahtaminen niin sanotusti vanhoilla vihreillä sekä liian lyhyet turvavälit.

Molempiin kertoo kiireessä sortuvansa noin viidennes autoilijoista.

Harvinaisempiin rikkeisiin lukeutuu esimerkiksi se, ettei autoilija pysähdy antamaan jalankulkijalle tietä.

Neljä prosenttia autoilijoista kertoo jättävänsä nämä pysähdykset toisinaan kiireessä väliin.

Stop-merkin pysähtymisvaatimuksen taas saattaa jättää täyttämättä kaksi prosenttia autoilijoista.

– Meillä kaikilla on joskus kiire, kun vaikkapa myöhästyminen tärkeästä juhlasta uhkaa. On kuitenkin hyvä muistaa, että turhien riskien ottaminen liikenteessä ei kannata koskaan. Tästä syystä suunnitelmallisuus ja ajoon lähtö ajoissa kannattavat myös lyhyillä matkoilla, ohjeistaa Pentti Oksanen Autoklinikalta.

Kyselytutkimuksen toteutti autoiluun ja liikkumiseen erikoistunut markkinatutkimustoimisto Value Clinic Oy. Kyselytutkimukseen vastasi yhteensä 1064 mannersuomalaista ja otos kerättiin viikoilla 5−7 internetpohjaisella kyselylomakkeella, johon vastaajat kutsuttiin sähköpostitse.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here