Kysely: BMW-kuljettajat rikkovat eniten pysäköintisäädöksiä

31.5.2017 09.55

 

Puhelinpysäköinnin palveluja tarjoava EasyPark selvitti eri merkeillä autoilevien kuskien kokemuksia ja mielipiteitä sekä pysäköinnistä että autoilusta yleensä.

Joka neljäs autoilija tunnustaa rikkovansa pysäköintitilanteessa tietoisesti lakia sillä ajatuksella, että siitä ei kuitenkaan jää kiinni.

Miehiä kiinnijäämisen testaaminen kiehtoo erityisesti. Heistä joka kolmas kertoo kokeilevansa onneaan laittoman pysäköinnin suhteen.

Naiset käyttäytyvät hieman paremmin, mutta ei täysin puhtoisesti hekään. Joka viides nainen sanoo, että on tietoisesti parkkeerannut lainvastaisesti.

Ikäluokista 40–49-vuotiaat harrastavat laitonta pysäköintiä eniten. Heistä 38 prosenttia tunnustaa laittoman pysäköinnin käytön.

Eri automerkkien välillä on eroja laittoman pysäköinnin kohdalla. Paalupaikan ottaa BMW-kuljettajat, joista 41 prosenttia kertoo toimivansa lainvastaisesti.

Kakkossija kuuluu Škoda-kuskeille 34 prosentilla, ja pronssi menee Mercedes Benz -autoilijoille 29 prosentilla.

Heti Mersun kannoilla tulevat Volkswagen– ja Toyota-kuskit, joista 28 prosenttia parkkeeraa tietoisesti lainvastaisesti.

EasyPark Suomen teettämään sähköiseen kyselytutkimukseen vastasi toukokuussa 2017 yhteensä 1008 suomalaista. Vastaajista 516 oli naisia ja 492 miehiä.

 

Edellinen artikkeliETN: Sähköauton kantama kasvaa 1000 kilometriin
Seuraava artikkeliEnduromoottoripyöräilijä pääsi poliisilta karkuun

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here