Kymiringin MotoGP-kisa ei toteudu vielä ensi vuonna

19.6.2018 21.55

 

MotoGP-sarjan promoottori Dorna Sports on aloittanut ensi vuoden kilpailukalenterin työstämisen.

Yrityksen pääjohtaja Carmelo Ezpeleta ilmoitti viikonlopun Barcelonan MM-osakilpailun yhteydessä, että Suomen ensimmäinen MotoGP-osakilpailu tulee olemaan hyvin todennäköisesti vuonna 2020.

Viime elokuussa solmitun sopimuksen mukaan Suomi tulee isännöimään ratamoottoripyöräilyn kuninkuussarjan MotoGP:n MM-osakilpailua viiden vuoden ajan Iittiin valmistuvalla KymiRingillä. 

Ezpeletan viimeisimpien suunnitelmien mukaan Iitissä kisattaisiin vuosina 2020-2024.

Ezpeleta on innoissaan saadessaan lisätä Pohjois-Euroopassa ajettavan osakilpailun MotoGP-kalenteriin.

– Paikka on todella hieno, rata on erittäin hyvä ja se tulee tuomaan upean lisän MotoGP-kalenteriin. Olen varma, että Suomen osakilpailusta tulee menestys.

Lue myös tämä: KymiRingille 60 luksusasuntoa – omistajat saavat käyttöoikeuden rataan!

– Vaikka rata valmistuukin ensi kesäksi, tämä antaa nyt meille riittävästi aikaa varusteluun. Tällä tarkoitan esimerkiksi media- ja tietoliikenneyhteyksiä. Samalla voimme myös nostaa fasiliteettien tasoa, kun on aikaa enemmän tehdä muun muassa nurmialueita ja katsomoalueita, KymiRingin hankejohtajan Timo Pohjola toteaa.

Niin ikään KymiRing Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kari O. Sohlberg on iloinen Dornan linjauksesta.

– Suomen MotoGP:n ajankohdan täsmentyminen vuodelle 2020 on hyvä ja selkeä päätös, joka osoittaa Dornan ja sen pääjohtajan Ezpeletan luottavan suomalaiseen osaamiseen, Sohlberg toteaa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here