Myös leluautoille romutuspalkkiokampanja!

Romutusralli-kesäkiertue käynnistyi tänään Oulussa, ja mukana on 10 paikkakuntaa ympäri Suomen. Yritys jakaa tapahtumapaikalle kierrätyskuntoisen pikkuauton tuoneille lapsille romutuspalkkiosetelin, jota vastaan saa tapahtumasta uuden pikkuauton.

– Kiertueemme on saanut inspiraation valtion romutuspalkkiokampanjasta. Omalla kampanjallamme haluamme herättää keskustelua romuautojen kierrätyksestä Suomessa myös lasten keskuudessa. Lapset ovat yleensä hyvin perillä kotitalouden kierrätykseen liittyvistä asioista, mutta teollisen mittakaavan kierrätystoiminta jää usein vähemmälle huomiolle, kertoo autokierrätyksestä Kuusakoskella vastaava palvelupäällikkö Ari Turunen.

Kesäkiertueen päätähtenä nähdään Datsun 100A -merkkinen sympaattinen kampanja-auto nimeltä Pikku-D. Kuvaamalla Pikku-D:n ja jakamalla kuvan sosiaalisessa mediassa, voi voittaa itselleen sähköjopon.

Tapahtumapaikalle kannattaa saapua vanhan kierrätyskuntoisen pikkuauton kanssa, sillä jokaiselle leluauton kierrättäjälle annetaan romutuspalkkioseteli, jolla saa jo tapahtumapaikalla lunastettua itselleen uuden pikkuauton. Kiertueen jälkeen kaikki kerätyt rikkinäiset pikkuautot romutetaan ja kierrätetään oikeiden autojen tapaan.

Tapahtumasta autonkierrätystietoutta myös vanhemmille

Kiertueen tapahtumissa jaetaan tietoa myös oikeiden romuautojen kierrätyksestä. Kuusakoski on Suomessa autokierrätyksen pioneeri, ja ainoa toimija, jolla on kaikkia autokierrätyksen osapuolia palveleva sähköinen kierrätyspalvelu.

– Autokierrätys on erinomainen esimerkki lähes täydellisestä materiaalin kiertokulusta sekä loppuun asti mietitystä tehokkaasta ja vastuullisesta kierrätysprosessista. Huomaamme, että kuluttajiakin kiinnostaa yhä enenevässä määrin se, mitä autolle oikeastaan tapahtuu, kun se saapuu viralliseen kierrätysjärjestelmään. Tätä tietoa jaamme mielellämme, ja toki muistutamme myös auton omistajan vastuusta toimittaa auto nimenomaan virallisen kierrätysjärjestelmän piiriin, kertoo Turunen.

Kuusakosken Romutusralli-kesäkiertue 2021

Tapahtuma-aika on klo 10–14. Tarkemmat tapahtumapaikat julkaistaan kiertueen Facebook-tapahtumassa. Tapahtumat järjestetään ulkona, ja niissä noudatetaan alueellisia määräyksiä ja suosituksia liittyen vallitsevaan koronatilanteeseen.

14.7. Oulu
16.7. Seinäjoki
22.7. Jyväskylä
23.7. Kuopio
29.7. Tampere
30.7. Turku
5.8. Lahti
6.8. Lappeenranta
9.8. Porvoo
10.8. Loviisa

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

1 KOMMENTTI

  1. Näin se ”aivopesu” alkaa jo pienestä, toivottavasti löytyy isä äiti tai joku henkilö jolla on aivot ja opettaa tenavan korjaamaan ehkä rikkonaisen autonsa.

    Korjattuna jo oma auto on parempi kuin pussiilinen uusia ja samalla isälle, äitille ja tenavalle yhteistä tekemistä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here