Kuorma-autonkuljettajien kisassa pääpalkintona upouusi kuorma-auto!

Kuva: Scania.

Scania kutsuu kaikenikäiset kuorma-autonkuljettajat ympäri Eurooppaa kilpailemaan ja näyttämään taitonsa Scanian kuljettajakilpailussa 2018 – 2019.

Kilpailun pääpalkinto on voittajan valitsema, upouusi Scania.

Scanian kuljettajakilpailun painopistealueet ovat turvallisuus, polttoainetalous sekä ympäristöystävällisyys. Kilpailun avulla halutaan myös rohkaista uusien kuljettajien hakeutumista alalle.

Kevään 2019 aikana järjestettävien aluekilpailuiden ja loppukilpailun jälkeen on selvillä Suomen paras kuljettaja, joka edustaa Suomea 25. toukokuuta pidettävässä Euroopan finaalissa Södertäljessä Ruotsissa.

Voittaja, Euroopan paras kuljettaja saa palkinnoksi tuliterän Scanian.

Jatkoon pääsyyn kaksi tietä: teoriakoe tai ajaminen

Vuosina 2003-2015 Scanian kuljettajakilpailu Euroopassa oli nimeltään Young European Truck Driver (YETD).

Aikaisempina vuosina kilpailuun on voinut osallistua kuljettajat, jotka ovat olleet iältään 35 vuotta tai tätä nuorempia. Nyt ikäraja on poistettu.

Kaikki kuorma-autonkuljettajat ovat tervetulleita kilpailuun iästä riippumatta.

Kilpailussa on muutakin uutta kuin ikärajan poistuminen.

Kuljettajilla on nyt mahdollisuus päästä mukaan paitsi teoriakoemenestyksen niin myös hyvän ajosuorituksen myötä. Ajamista seurataan Scania Fleet Management (FMS) -järjestelmän avulla.

Uusia kilpailutehtäviä

Kilpailutehtävät on pyritty suunnittelemaan sellaisiksi, jotka mittaavat kuljetusalalla tarvittavia taitoja.

Polttoainetalous, turvallisuus ja ajoneuvon käsittely ovat kaikki asioita, jotka voittajan on hallittava voittaakseen Scanian kuljettajakilpailun.

Aikaisempien kilpailuiden tapaan osallistujien on osoitettava taitojaan taloudellisessa ja turvallisessa ajamisessa, ajoonlähtötarkastuksessa, kuormansidonnassa sekä onnettomuustilanteessa.

Kuljettajien osaamista testataan myös uusissa puoliperävaunuyhdistelmän käsittelytehtävissä: vesihaasteessa ja laudalle ajossa.

Suomessa ilmoittautuminen kilpailuun alkaa 7. tammikuuta osoitteessa: www.scania.fi/sdc.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here