Kuorma-auto törmäsi kovalla nopeudella moottoritiellä olleeseen turva-autoon

Torstaina 18.7. kello 19.30 aikaan sattui liikenneonnettomuus Turunväylällä Espoon Nupurissa.

Turunväylällä oli tienpidon johdosta oikealla kaistalla pysäköity turva-auto, jossa oli asianmukaiset varoituslaitteet ja kookas liikenteenjakaja-liikennemerkki, joka ohjasi liikenteen vasemmalle kaistalle.

Kuorma-auton perässä ajanut autoilija kertoi havainneensa ohjauslaitteen jo etäältä ja vaihtanut vasemmalle kaistalle. Hänen edellään ajanut kuorma-auto jatkoi oikeaa kaistaa ja teki vasta juuri ennen törmäämistä hätäisen väistöliikkeen vasemmalle.

– Väistöyrityksestä huolimatta kuorma-auto törmäsi liikenteenohjauslaitteena toimivaan autoon ja suistui keskikaiteeseen pyörähtäen lopulta katolleen, kertoo komisario Ilkka Kantola.

Pelastuslaitoksen yksiköt saivat puristuksissa olleen noin 40-vuotiaan kuljettajan irrotetuksi, ja hänet kuljetettiin sairaalaan. Kuljettajalla ei tiettävästi ollut hengenvaarallisia vammoja.

– Kuljettajan tulee kaikissa tilanteissa keskittyä ajamiseen ja liikennetilanteen seuraamiseen, Kantola muistuttaa.

Tapahtumaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Toimituksen kommentti: Tässä taas hyvä esimerkki, ettei moottoriteillä ole turvallista työskennellä ilman asianmukaista suoja-autoa. Ihmetyttää, ettei auton kokoista varoitusmerkkiä huomaa ajoissa.

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here