Kuhmon Vartiuksen valvontaiskussa tavattiin ”karmeassa kunnossa oleva ajoneuvoyhdistelmä”

Oulun poliisilaitoksen, Tullin, Rajavartiolaitoksen, ja katsastustoimen moniviranomaisyhteistyönä tehdyissä tarkastuksissa torstaina keskityttiin Vartiuksen raja-asemalla lähinnä maahan tulevan raskaan kaluston tarkastuksiin.

Ratsiassa tarkastettiin poliisin tiedotteen mukaan 69 raskasta ajoneuvoa. Kokonaisuudessaan kalusto oli hyväkuntoista. Merkille pantavaa oli erityisesti käyttöjarrujen hyvä kunto, sekä huomattavasti vähentyneet esteet näkökentässä.

Ulkomaalainen kalusto oli tiedotteen mukaan tässäkin kalustokatselmuksessa parempikuntoista kuin kotimainen, ja niistä löydettiin lähinnä vain pieniä jarruvikoja.

Yksi ulkomaalainen ajoneuvoyhdistelmä jouduttiin kuitenkin käännyttämään takaisin rajan yli vetoauton jarrutehopoikkeaman, sekä perävaunun jarruttomuuden vuoksi.

Kotimaisesta kalustosta löytyi tiedotteen mukaan karmeassa kunnossa oleva ajoneuvoyhdistelmä, jossa oli lähes kaikki mahdolliset liikenneturvallisuutta vaarantavat viat.

Se määrättiin ajokieltoon vetoauton jarruilmavuotojen, perävaunun jarruttomuuden, välyksellisen kytkentälaitteen, runkoratkeamien, näkemäesteiden, kudosvaurioisten renkaiden, epäkuntoisten valojen, sekä päästölaite-epäkuntoisuuden vuoksi.

Valvontatapahtumassa kirjoitettiin useita sakkoja epäkuntoisuuksista. Lisäksi jouduttiin puuttumaan rangaistuksin kuljettajien, sekä yritysten tekemiin ajo- ja lepoaika-, ja ajopiirturirikkomuksiin.

Raskaan liikenteen tehovalvonta jatkuu Vartiuksessa ja muuallakin Kainuussa vielä tämän syksyn aikana.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän