Kesänopeuksiin siirtyminen alkaa

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitusten poisto on mahdollista aloittaa nyt. ELY-keskukset päättävät muutosten ajankohdan paikallisten sää- ja keliolosuhteiden mukaan. Myös tielläliikkujien on otettava olosuhteet huomioon niin rengasvalinnassa kuin ajamisessakin.

Vaikka kesänopeuksiin siirrytäänkin, voi turvallinen ajaminen edellyttää alempia nopeuksia kuin liikennemerkki sallisi. Talvi on ollut runsasluminen etelässäkin, ja sulamisveden suuri määrä lisää riskiä liukkauteen etenkin aamun tunteina.

Talven jälkeen monilla teillä voi olla päällysteessä halkeamia tai muita vaurioita. Pahiten vaurioituneilla tieosuuksilla alennetut nopeusrajoitukset voidaan joutua jättämään turvallisuussyistä voimaan, kunnes vauriot on korjattu.

Uudellamaalla 13.4. alkaen

Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maantieverkon talvi- ja pimeän ajan rajoitukset vaihdetaan kesänopeusrajoituksiin 13.4. alkaen. Tiekohtaiset kesäkauden nopeusrajoitukset astuvat voimaan heti, kun merkit on vaihdettu.

Talvi on ollut etelässä runsasluminen ja lumien sulaminen sekä vaihtelevat sääolosuhteet ovat aiheuttaneet paikoin päällystevaurioita. Päällysteen huonon kunnon vuoksi alennettu nopeusrajoitus jää toistaiseksi voimaan joillakin teillä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän