Kouvolan rallicross-tapahtumassa oli yli 7 000 katsojaa

29.8.2018 16.50

Viime viikonloppuna Kouvolan Tykkimäen moottoriradalla ajettu Rallycross Festival onnistui järjestäjien mukaan yli odotusten.

Ensi kertaa samassa tapahtumassa kilpailtiin Suomen ja Pohjoismaiden Rally X Nordic -mestaruuspisteistä parhaimmillaan yli 30 SuperCarin voimin, mikä on ennennäkemätön määrä.

Ainutlaatuisuus näkyi myös penkalla, sillä heti ensimmäisenä kilpailupäivänä ennätysyleisö eli kiihkeästi tapahtumissa mukana.

Kouvolassa nähtiin maailmanluokan kilvanajoa, hienoja autoja ja kansainvälistä tunnelmaa.

Kouvolassa ajettiin yksi Rally X Nordic -sarjan eli käytännössä Pohjoismaisen mestaruussarjan osakilpailu.

Sarjassa ajetaan SuperCareilla ja pykälää kesymmillä Liteillä, joita ei Suomessa ole.

Sarjat ja lähdöt saatiin hyvin mahdutettua viikonlopun ohjelmaan ja suomalaisyleisö piti näkemästään.

Suomalainen rallicross on elänyt hieman Ruususen unta ja Rallycross Festivalilla haettiin taas vauhtia näyttävään ja erittäin yleisöystävälliseen lajiin.

Samaa työtä tekee myös RX Academy, joka ajatti autojaan Kouvolassa ja on osa AKK Motorsportin valmennuskokonaisuutta. Akatemiaohjelma on saanut hyvän jalansijan ja avaa mahdollisuuksia päästä lajissa eteenpäin.

AKK:n tavoitteena on luoda Suomeen huippuluokan kansainvälinen rallicrosstapahtuma, jotta vastaisuudessakin voidaan tarjota omille kuljettajille mahdollisuuksia kokeilla miltä meno tuntuu, kun kirittäjinä on ihan huippukuskeja.

Kouvolassa ajettiin 2014 MM-tittelistä ja suunnitelmat uudesta isosta Suomen kisasta saivat viime viikonlopun myötä hyvää vetoapua. 

Rallicross on kansainvälisesti isossa myllerryksessä, kun lajin MM-sarja siirtyy täyssähköisiin autohin kaudella 2020.

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here