Kolme uutta versiota Skoda-mallistoon


7.9.2017 13.55

Škoda-mallisto täydentyy kolmella uutuusmalliversiolla. Superb -mallisto laajenee Businessline-malleilla, Octavia-mallisto täydentyy uudella 1.5 TSI -moottorilla ja Fabia-mallisto Drive-erikoismallilla.

BusinessLine-mallisto tarjoaa kolme eri varusteluversiota: Ambition BusinessLine, Style BusinessLine sekä malliston huipulla oleva L&K BusinessLine.

Kaikki varusteluversiot sisältävät muun muassa kattavan talvivarustelun. Ambition- sekä Style BusinessLine -malliversiot sisältävät esimerkiksi vakiovarusteena kauko-ohjattavan polttoainetoimisen lisälämmittimen, jota voidaan etäkäyttää myös Škoda Connect -matkapuhelinsovelluksella sekä lämmitettävän tuulilasin.

L&K BusinessLine lisää mukavuuteen vielä lämmitettävän ohjauspyörän, Phone Box -matkapuhelinlokeron signaalin vahvistimella ja langattomalla latausmahdollisuudella, sekä kuljettajan istuimen hierontatoiminnon.

Korimalliksi voi valita joko Liftback tai farmarimallisen Combin ja moottoriksi bensiini- kuin dieselvaihtoehdon, myös nelivetoisena. Malliston hinnat alkavat 31 084 eurosta (1.4 TSI ACT Ambition BusinessLine).

Škoda Octavia 1.5 TSI

Škoda Octavian bensiinimoottorivalikoima täydentyy täysin uudella 1.5 TSI -moottorilla. Nelisylinterinen turboahdettu 1.5 TSI -moottori on varustettu polttoaineen suoraruiskutuksella sekä sylinterien lepuutustoiminnolla.

Ajokuormasta riippuen sylinterien lepuutustoiminto ACT (Active Cylinder Management) sammuttaa huomaamattomasti kaksi neljästä sylinteristä, kun moottori toimii kierrosalueella 1400-4000 r/min ja auton nopeus on alle 130 km/h.

Uusi 1.5 TSI -suoraruiskutusmoottori tuottaa 110 kW/150 hv tehon ja 250 Nm:n väännön, joka on kuljettajan käytettävissä 1500 minuuttikierrokselta lähtien (1500-3500).

Turboahdettu moottori tarjoaa Škoda Octavia -mallille hyvän suorituskyvyn, sillä kiihdytys paikaltaan 100 km/h:n nopeuteen vie 8,2 sekuntia ja huippunopeus on 220 km/h (Liftback-korimalli, 6-vaihteinen manuaalivaihteisto).

Uutuusmoottorin polttoaineen kulutuksen yhdistetty lukema on 4,9 l/100 km 6-nopeuksisella manuaalivaihteistolla varustetussa Octaviassa, CO2-arvon ollessa 113 g/km.

Yhdistettynä 7-vaihteiseen DSG-vaihteistoon, uutuuden yhdistetty kulutus on niin ikään 4,9 l/100 km, CO2-arvon ollessa 114 g/km.

Malliston hinnat 1.5 TSI-moottorilla alkavat 25 396 eurosta (1.5 TSI Ambition) ja yhdistettynä 7-vaihteiseen DSG-vaihteistoon hinnat alkavat 26 983 eurosta.

Škoda Fabia Drive

Škoda Fabia -mallisto täydentyy rajoitetun ajan saatavilla olevalla Drive-erikoismallilla. Uutuusmallin sydämenä toimii 1.0 TSI 95 -moottori (70 kW/ 95 hv) ja se on saatavana sekä Hatchback-korisena että Combi-farmarimallina.

Drive-mallin tunnistaa ruutukuvioidusta verhoilusta, antrasiitinvärisistä kiiltävistä 16 tuuman Italia-kevytmetallivanteista ja etulokasuojan Drive-logosta.

Erikoismalli pitää sisällään muun muassa vakionopeudensäätimen nopeudenrajoittimella, pysäköintitutkan taakse, automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän, sadetunnistimen, saattovalot ja päivävaloautomatiikan, bluetooth-matkapuhelinvalmiuden, nahkaisen monitoimiohjauspyörän, Swing-audiojärjestelmän värillisellä kosketusnäytöllä sekä Škoda Surround -kaiutinjärjestelmän.

Škoda Fabia Drive -erikoismalli on varustettu aina uudella 1.0 TSI 95 -moottorilla yhdistettynä 5-vaihteiseen manuaalivaihteistoon. Drive -mallin alkaen hinta on 15 188 €, Combi-malli 15 946 €.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here