Kirjauutuus vie automatkalle Helsingin olympialaisiin

Vuoden 1952 Helsingin olympialaisia on vuosikymmenien aikana muisteltu urheilullisten tapahtumien lisäksi monesta muusta näkökulmasta, kuten tapahtuman merkityksestä sodasta toipuvalle kansakunnalle niin henkisellä kuin aineellisella puolella.

Eräs osa-alue on kuitenkin jäänyt vaille kokonaisvaltaisempaa käsittelyä, vaikka tätäkin aihetta on toki sivuttu aiemmissa yhteyksissä. Kyseessä ovat olympiavuoden 1952 uudet henkilöautot, joita tuotiin maahamme poikkeuksellisen runsaasti, jos määrää verrataan vuosiin juuri ennen Helsingin olympialaisia tai heti niiden jälkeen.

Nyt aukko Helsingin olympialaisten historiankirjoituksessa saa kuitenkin arvoisensa täydennyksen, kun aiheesta julkaistaan teos Olympiavuoden Klassikot – Tarinoita 1952 automalleista. Kirjassa taustoitetaan olympialaisten merkitystä ja niihin liittyviä yhteiskunnallisia ilmiöitä, mutta pääroolissa ovat tuona vuonna maahamme tuodut uudet ajoneuvoyksilöt historiatietoineen.

Kirjan tekijä, ajoneuvoharrastaja ja Klassikot-lehden toimittaja Jan-Erik Laine on tehnyt teoksen eteen valtavan määrän työtä kartoittaessaan vuoden -52 Suomi-autoja ja tavoittaessaan niiden entisiä ja nykyisiä omistajia ajoneuvoihin liittyvien tietojen ja tarinoiden taltioimiseksi.

Kokonaisvaltaisesta paneutumisesta asiaan kertoo osaltaan sekin, että Laine on kunnostautunut myös teoksessa esiteltävien ajoneuvojen valokuvaajana.

Näyttävä 216-sivuinen uutuusteos on tilattavissa kirjan kustantajan, Viipalemediat Oy:n verkkokaupasta osoitteesta supermarket.fi hintaan 37,90 euroa.

Olympiavuoden Klassikot – Tarinoita 1952 automalleista
Kirjailija: Jan-Erik Laine
Ilmestyy: 12/2021
Kustantaja: Viipalemediat Oy
Sivumäärä: 216
Koko: 250 x 250, sidottu kovakantinen

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!