Kiimingissä häiriköineet moottoripyöräilijät saatiin kiinni

Kuva: Clas von Bell

Hätäkeskukseen on tullut viime viikkoina useita ilmoituksia oransseista kilvettömistä motocrosspyöristä, jotka häiriköivät tiealueella, jopa kevyen liikenteen väylillä ja maastossa.

Ajotapa on ilmoitusten mukaan ollut kaahaileva ja etupyörää keulien ovat aiheuttaneet vaaratilanteita muille tielläliikkujille.

Poliisi sai torstai-iltana molemmat ajoneuvot kiinni niiden jälleen syyllistyessä vastaaviin tekoihin Kiimingistä kohti Oulua.

Molemmista on tehty rikosilmoitus törkeistä liikenneturvallisuuden vaarantamisista.

Nuorten mieskuljettajien ajokortit on otettu poliisin haltuun odottamaan jatkotoimia. Toinen kuljettajista on alle 18 vuotta.

Poliisin tiedotteen mukaan ajoneuvot olivat rekisteröity tieliikenteeseen, mutta rekisterikilvet poistettu ja niiden rakennetta oli muutoinkin muutettu poikkeamaan alkuperäisestä.

Poliisi toivookin että vanhemmat tai aikuiset, jotka huoltajia kiinnittäisivät huomionsa nuorison kalustoon.

Poikkeavat ”mölyäänet” tai juuri tuollainen rekisterikilpien puuttuminen on usein merkki siitä että mopossa/moottoripyörässä ei kaikki ole kohdillaan.

Poliisi arvostaa harrastuksena mopoilua ja moottoripyöräilyä, mutta toiminta tulisi tapahtua pykälien mukaisesti ja turhaa vaaraa aiheuttamatta.

– Onneksi pääosa harrastaa oikealla ja asiallisella tavalla, mutta seasta löytyy välissä henkilöitä, jotka ovat mielestään oikeutettuja toimimaan omien halujensa mukaan, toteaa ylikomisario Tapio Rajaniemi.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

2 KOMMENTIT

  1. Oliskohan aiheellista ottaa tällaiset viritelmät ja muutkin liikennekultturia tuntemattomien kalusto ”parempaan talteen”? Eikös sillä Rautaruukilla ole jatkuva ”materiaalipula” valimossaan? Pian kai siitä sana alkaisi kiertämään näiden häirikköjen keskuudessa, mikä voisi olla hyvinkin rauhoittavaa liikennekulttuuriin!

  2. Olen nähnyt motoristien ajavan huomattavaa nopeutta rajoitusalueella! Luulevat kai että nopeusrajoitukset eivät koske moottoripyöriä. Kyllä niitä onnettomuuksia vielä sattuu!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here