Kiihdytysajo: Anita Mäkelä ajoi taas voittoon EM-sarjan kisassa

FIA Top Fuel -luokan kiihdytyskilpailujen EM-sarjan neljäs osakilpailu ajettiin Saksassa Hockenheimin radalla 16.-18. elokuuta.

Anita Mäkelä aloitti kisaviikonloppunsa vahvasti ajamalla heti ensimmäisellä lajittelukierroksella 3,89 sekuntia huimalla 507 km/h loppunopeudella hamuten Euroopan ennätysnopeutta 509 km/h.

Toisella lajittelukierroksella Norjalainen Maja Udtian toi oman haasteensa Mäkelän tiimille ajamalla 3,88 sekuntia. Mäkelä pystyi kuitenkin säilyttämään paalupaikkansa lajittelussa parantamalla aikaansa 3,87 sekuntiin.

Sunnuntaina pudotusajopäivänä Mäkelä pääsi suoraan semi-finaaliin, kun ensimmäisellä kierroksella Mäkelä sai ajaa soololähdön. Semifinaalissa Mäkelää vastassa oli Sveitsin Jndia Erbacher, jonka Mäkelä päihitti ajamalla 3,92 sekuntia, kun Erbacherin aika oli 4,31 sekuntia.

Finaalissa oli vastassa ensimmäistä Top Fuel -kauttaan ajava Udtian. Kisa maaliviivalle oli tiukka ja Mäkelän voitto tulikin vain 0,028 sekunnin erolla.

– Viikonloppu oli kaikin puolin onnistunut ja tietenkin voitto palkitsi viikonlopun aikana tehdyn kovan työn. Ei voi muuta kuin kehua tätä tiimiä ja sitä taitoa, miten mekaanikot pystyvät reagoimaan muuttuvaan tilanteeseen, saamaan auton kasaan ja kulkemaan 3,8 sekunnin aikoja, Mäkelä kiitteli.

Mäkelällä on nyt 71 pisteen johto EM-sarjassa toisena olevaan Udtianiin. Seuraava ja samalla kauden toiseksi viimeinen osakilpailu käydään heti ensi viikonloppuna 23.-25. elokuuta Tierpissä, Ruotsissa, jossa Mäkelällä on mahdollisuus parantaa ennätysaikaansa 3,842 sekuntia.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here