Kia Ruotsin rekisteröidyin automerkki syyskuussa

Kia oli Ruotsin eniten rekisteröity henkilöautomerkki syyskuussa. Kia saavutti viime kuussa naapurimaassa 12,7 prosentin markkinaosuuden, mikä on merkin kaikkien aikojen kuukausikohtainen ennätys Ruotsissa, todetaan Kian tiedotteessa.

Kia teki syyskuussa historiaa Suomenlahden molemmin puolin. Suomessa Kia oli viime kuussa maamme toiseksi rekisteröidyin automerkki ennätyksellisellä 12,4 prosentin markkinaosuudellaan.

Ruotsissa Kia saavutti syyskuussa myös myydyimmän automallin 1. sijan, kun Niro nousi naapurimaan rekisteröidyimmäksi automalliksi 1226 kappaleellaan. Menestystä täydensi kestosuosikki Kia Ceed, joka oli Ruotsin kolmanneksi rekisteröidyin automalli syyskuussa 1023 kappaleellaan.

Myös Suomessa Kia oli hyvin edustettuna rekisteröidyimpien automallien joukossa. Peräti kolme Kia-mallia (Stonic, Ceed ja Rio) olivat syyskuussa Suomen kymmenen rekisteröidyimmän automerkin joukossa. Kia oli tiedotteen mukaan molemmissa maissa syyskuussa myös yksityismyynnin rekisteröidyin automerkki.

Ruotsissa rekisteröitiin syyskuussa yhteensä 2869 uutta Kia-autoa, mikä oli 23,1 prosenttia enemmän kuin viime vuoden syyskuussa.

Sähköautot ja ladattavat hybridimallit muodostivat Ruotsissa 80 prosenttia merkin ensirekisteröinneistä syyskuussa.

Kia on tiedotteen mukaan ladattavien hybridien markkinajohtaja Ruotsissa. Ruotsin rekisteröidyin ladattava hybridi oli syyskuussa Kia Ceed SW Plug-in Hybrid (717 kpl), josta lanseerattiin viime kuussa uudistunut malliversio myös Suomessa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here