Kia paljasti Niro EV -sähköautokonseptin

12.1.2018 22.59

Kia on paljastanut Niro EV -sähköautokonseptin Las Vegasin Consumer Electronics Show (CES) -messuilla.

Niro EV -sähköautokonsepti on kompakti SUV-luokan edustaja. Sen aerodynamiikassa on otettu huomioon ilmavirran tehokas kierto korin yltä, sivuilta ja alta. 

Sivuprofiililtaan Niro EV -sähköautokonsepti muistuttaa Niron kompaktin crossoverin muotoilua korkeammalla maavaralla ja leveällä C-pilarillaan.

Niro EV -sähköautokonsepti on varustettu uusilla jalankulkijan turvallisuutta parantavilla aktiivisen turvallisuuden varusteilla.

Uusi, aktiivinen jalankulkijan varoitusjärjestelmä (APWS) sisältää etukamerat, objektin ja ihmisen tunnistamisen teknologian sekä etukaiuttimet.

Jos järjestelmä havaitsee esimerkiksi jalankulkijan tai pyöräilijän risteävän edessään, APWS-järjestelmä varoittaa kaiuttimien avulla auton olemassaolosta.

APWS-järjestelmä täydentyy Niro EV -sähköautokonseptin interaktiivisilla ajovaloilla, jotka parantavat kuljettajan huomiokykyä sekä auton havaitsemista.

Niro EV -sähköautokonsepti on varustettu litium-ioniakulla (64 kWh), sekä uudella teknologialla toteutetulla sähkömoottorilla, jonka teho on 150 kW. 

Niro EV -sähköautokonseptin teoreettinen toimintamatka sähköllä on Kian mukaan enimmillään 383 kilometriä.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän