Kesänopeuksiin siirtyminen alkaa keskiviikkona 31.3.

Talvi- ja pimeän ajan alennettujen nopeusrajoitusten poisto aloitetaan tällä viikolla ympäri Suomen, todetaan Väyläviraston tiedotteessa.

Monen ELY-keskuksen alueella muutos saadaan tehtyä jo tällä viikolla. ELY-keskukset voivat kuitenkin lykätä muutosta, jos keliolosuhteet eivät puolla kesänopeuksia.

Talven jälkeen monilla teillä on päällysteessä halkeamia ja muita vaurioita. Pahiten vaurioituneilla tieosuuksilla alennetut nopeusrajoitukset voidaan joutua jättämään turvallisuussyistä voimaan toistaiseksi.

Vaihtuvien nopeusrajoitusten moottoriteillä kesänopeuksia on voitu käyttää jo maaliskuun alusta saakka valoisaan aikaan sään ja kelin salliessa.

Renkaat ja ajotyyli kelin mukaan

Vaikka liikennemerkkeihin ilmestyy taas suurempia lukemia kuin talvella, voi turvallinen ajo edellyttää alempia nopeuksia kuin liikennemerkki sallisi.

Keli vaikuttaa myös rengasvalintaan. Uuden tieliikennelain myötä oikea rengasvalinta on entistä enemmän kuljettajan vastuulla ja sidoksissa keliin. Talvirenkaita on käytettävä maaliskuun loppuun saakka, jos sää tai keli sitä edellyttää.

Monilla talvirenkaina on nastarenkaat. Nastarenkaita saa käyttää maaliskuun loppuun saakka ja toki myöhemminkin, jos sää tai keli sitä edellyttää. Jos ajat talvisilla teillä, ei kannata vielä pääsiäiseksi kiirehtiä renkaiden vaihtamisen kanssa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here