Karting: Paavo Tonteri parhaassa suomalaisvauhdissa Powerparkin EM-kisoissa

Paavo Tonteri oli lauantaina paras suomalainen EM-kartingissa.

22.7.2017 20.20

Kartingin OK-luokassa ajava Paavo Tonteri ylsi parhaaseen suomalaissuoritukseen kartingin EM-kisojen alkuerissä Powerparkin radalla Alahärmässä lauantaina.

Helsinkiläinen rata-ajolupaus kaasutteli aamun aika-ajoissa luokan paalupaikalle ja pääsi lähtemään ykkösruudusta kolmeen alkuerään. Näistä viimeisessä 17-vuotias Tonteri ajoi kakkoseksi ja kahdessa muussa kolmanneksi. Jokaisessa startissa Tonteri piti johtopaikkaa hallussaan alkumatkan.

– Säädin hiukan liian rikkaalle kaasuttimen ja kaverit pääsivät kuittaamaan takasuoralla ohi. Muuten kulki oikein hyvin ja auto on balanssissa. Kotiyleisön edessä on hieno pärjätä, saksalaisessa KSM Schumacher tallissa ajava Tonteri hymyili ensimmäisen alkuerän jälkeen.

Myös Juho Valtanen näytti vauhtinsa samassa luokassa ja ylsi Tonterin tavoin yhdessä alkuerässä hienosti kakkoseksi. Muissa erissä Valtasen sijat olivat 3. ja 5., vaikka aikaajo tuotti vasta 19:nneksi nopeimman ajan.

Alkuerissä parannus oli siis merkittävä ja lupaa hyvää sunnuntaille. Thomas Lindfors täydensi suomalaisten vahvaa panosta OK-luokassa ajamalla sijoille 3, 5 ja 7.

OK-Junioreissa aika-ajon viides Niklas Pirttilahti ajoi alkuerissä kolmesti kuudenneksi. Rasmus Joutsimies ylsi sijoille 5, 8 ja 9. Jimi Hannus ajoi samoin kertaalleen viidenneksi.

Suomalaisvoitto Flying Finn 100 Racessa nähtiin Academy-luokassa, jossa Luka Nurmi nousi upeasti voittoon ensimmäisessä alkuerässä. Toisessa Nurmi teki hurjaa nousua 11. lähtöruudusta ja oli jo kiinni kakkospaikassa, kunnes joutui taipumaan viidenneksi.

Sunnuntaina ajetaan neljännet alkuerät, joiden jälkeen lähtöpaikat iltapäivän finaaleihin ratkeavat pisteiden mukaan.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here