Kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan taksinkuljettajien kurssille

Lähitaksin koulutusjärjestelmä.

20.8.2018 13.55

Lähitaksi on kehittänyt uuden koulutusohjelman varmistamaan kuljettajien ammattitaidon ja tukemaan työllistymistä.

Lähitaksilla on pitkä kokemus kuljettajakoulutusten järjestämisestä, ja ensimmäinen heinäkuun taksilakimuutoksen jälkeen toteutettava uudistettu kuljettajakoulutusjakso alkoi tänään.

Laadun ja palvelun kehittämiseksi räätälöity uudenlainen taksinkuljettajan koulutusohjelma sisältää muun muassa liikenneturvallisuuden ja ennakoivan ajon koulutusta, opetusta ajo- ja maksuvälinepäätteiden käytössä, asiakaspalvelua sekä paikallistuntemusta.

Viiden päivän mittaisen intensiivikoulutuksen aikana kuljettajat antavat kouluttajille myös yksilökohtaisen ajonäytteen.

Koulutuksen osa-alueet on suunniteltu yhteistyössä taksiyrittäjien kanssa siten, että jokaisessa osiossa on otettu huomioon niin kuljettajan kuin asiakkaankin näkökulma asiakaspalvelutilanteessa.

Kurssin päätteeksi ensimmäinen oikea taksikyyti ajetaan Lähitaksin autolla, jolloin kurssilla opittuja asioita sovelletaan käytännössä.

– Kuljettajakoulutus on otettu innolla vastaan. Kursseille on hinnasta huolimatta paljon enemmän halukkaita kuin mitä meillä on paikkoja vapaana, Lähitaksin koulutuskoordinaattori Tanja Tervalahti kertoo.

Lähitaksilla ollaan luottavaisia uudistetun koulutusohjelman toimivuuteen ja tuloksiin. Lähitaksi valitsee koulutusohjelmaan hakevat haastattelujen perusteella. Edellytyksenä osallistumiselle on myös voimassa oleva taksinkuljettajan ajolupa.

Seuraava koulutusohjelma on vuorossa syyskuussa.

– Siihenkin varatut paikat ovat täyttyneet ennakoitua nopeammin, Tervalahti sanoo tyytyväisenä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here