Joulukuu on lappuliisojen kulta-aika

13.12.2017 15.30

Joululahjojen hankkiminen jää monilta viime hetkiin, mikä näkyy paitsi pysäköintimaksuissa myös parkkisakoissa.

Molempien määrä kasvaa Suomessa marras- ja joulukuussa jouluaattoa kohti mentäessä, todetaan EasyParkin tiedotteessa.

Kun lelukaupassa venähtää, luotetaan tuuriin tai korkeintaan käydään autolla vain rullaamassa pysäköintikiekkoa.

Kiihkeimpään jouluostosaikaan pysäköintivirhemaksujen määrässä on nähtävissä selvä kasvu. Esimerkiksi Helsingissä jaettiin viime vuonna jouluviikkoa edeltäneellä viikolla 322 parkkisakkoa enemmän kuin kahta viikkoa aikaisemmin.

Kokonaisuudessaan ikäviä tuulilasikirjeitä sai tuona aikana 4075 ajoneuvoa. Euroissa summat eivät ole pieniä: pysäköintivirhemaksuista kerättiin kiihkeimmällä jouluostosviikolla 273 300 euroa.

Joulunajan parkkisakkoilmiö ei ole vain helsinkiläinen. Esimerkiksi Tampereella jaettiin viime vuoden joulukuussa 187 virhemaksua enemmän kuin marraskuussa. Alemmallakin 50 euron maksulla Tampereella pysäköivien joululahjabudjetti pieneni lähes 10 000 euroa.

Mobiilipysäköinneissä kasvupiikki joulukuussa

Viime hetken joululahjakiire näkyy myös puhelinpysäköintiyhtiö EasyParkin tilastoissa. Mobiilisovelluksen kautta tehtyjen parkkimaksujen määrä nousee marras- ja joulukuussa aattoa kohti.

Viime vuonna jouluviikon maanantaista torstaihin ostettiin 2300 pysäköintiä enemmän kuin edellisellä viikolla vastaavassa ajassa.

Joulukuussa ylipäätään pysäköintien määrä kasvoi viikko viikolta verrattaessa jokaista viikonpäivää seuraavan viikon vastaavaan. Viime vuoden vilkkain oli keskiviikko 21.12., jolloin palvelun kautta maksettiin liki 29 000 pysäköintiä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here