Joka toinen viime vuonna Suomessa rekisteröity raskas sähkökuorma-auto on Renault

Vuonna 2022 suomalaisille asiakkaille toimitettiin yhteensä yli 160 uutta Renault Trucks -merkkistä paketti- ja kuorma-autoa. Kokonaismassaltaan yli 10 tonnin autoja rekisteröitiin yhteensä 93 kappaletta ja alle 10 tonnisia 70 kappaletta.

Renault Trucks toimitti täyssähkökuorma-autoluokassa 7 autoa, mikä tarkoitti, että Renault Trucks oli sähkökuorma-autojen menestynein valmistaja 2022 50 % markkinaosuudella.

Kiinnostaako autot ja liikenne? Tilaa tästä Autotodayn uutiskirje!

– Suomessa rekisteröitiin vuonna 2022 yhteensä 14 akkukäyttöistä yli kymmentonnista kuorma-autoa. Näistä seitsemän oli varustettu Renault Trucksin timantti-logolla, myyntijohtaja Juha Mattila summaa.

Renault Trucks onnistui vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla ratkaisemaan useita autojen tuotantoon ja toimitusaikoihin vaikuttaneita haasteita. Komponenttien paremman saatavuuden ansiosta uusien kuorma-autojen toimitusajat lyhenivät jopa useilla kuukausilla.

Kevyempien Renault Trucks Master paketti- ja kuorma-autojen puolella toimitusajoissa on tietyissä kokoonpanoissa komponenttipulasta johtuvia haasteita, mutta suunta on kääntymässä tässäkin segmentissä parempaan suuntaan.

Renault Trucksin Optifleet-kalustonhallintajärjestelmään kaksi uutta palvelua

Renault Trucksin Blainvillen tehtaalta valmistunut 1000 sähkökuorma-autoa

Nosturinkäytön Suomen mestaruus ratkesi viikkonloppuna

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän