Järveenpäähän tulossa kaasutankkausasema

Gasum vahvistaa Etelä-Suomen kaasutankkausasemaverkostoa entisestään rakentamalla tankkausaseman Järvenpään Boogie-yritysalueelle.

Järvenpään asema merkittävänä logistiikan keskittymänä Keski-Uudellamaalla sekä Lahden moottoritien läheisyys vaikuttivat kaasutankkausaseman sijainnin valintaan. Uusi tankkausasema tukee erityisesti alueen työmatkaliikennettä sekä pääkaupunkiseudun että Lahden suuntaan.

Uudelta tankkausasemalta on mahdollista tankata paineistettua maa- ja biokaasua, joka sopii niin henkilöautoille kuin kevyelle kuljetuskalustolle, kuten jakeluautoille ja jäteautoille.

Liikenteen polttoaineena kaasu on helppokäyttöinen, vähäpäästöinen ja kustannustehokas. Tankkausaseman myötä yhä useampi järvenpääläinen sekä Järvenpäässä asioiva yksityisautoilija ja yrittäjä voi tulevaisuudessa valita ympäristöystävällisemmän ajoneuvon.

Kaasuautoilun suosio on kasvanut Suomessa hurjaa vauhtia viime vuosien aikana ja kaasuautojen määrä lähes tuplaantui vuoden 2019 aikana.

Ympäristöystävällisen biokaasun liikennekäytöllä on mahdollista vähentää jopa 85 prosenttia polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä verrattuna esimerkiksi dieseliin.

Katso tästä muita kaasujuttuja.

Biokaasua tuotetaan kiertotalouden periaatteiden mukaan muun muassa kotitalouksien biojätteistä, ruokakauppojen hävikistä ja yhteiskunnan jätevesilietteistä. Kustannustehokkaalla maakaasulla voidaan vähentää liikenteen kasvihuonepäästöjä jopa 20 prosentilla polttoaineen elinkaaren aikana.

Hankkeen rakennussuunnittelu on parhaillaan käynnissä ja aseman arvioidaan avautuvan vuoden 2020 loppuun mennessä. Asema tulee sijaitsemaan osoitteeseen Diggarinkatu 8 A.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!