Itä-Uudellamaalla ennätysmäärä eläinonnettomuuksia

Kuva: If

Poliisin tehtävärekisterin mukaan Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella on 1.5.- 2.6.2019 välisenä aikana tapahtunut peräti 199 eläinonnettomuutta.

Valitettavan usein eläimeen osunut autoilija poistuu paikalta tekemättä asiasta ilmoitusta hätäkeskukseen, jolloin loukkaantunut eläin jää kärsimään tarpeettomasti.

Miten tulee toimia eläinonnettomuus tilanteessa?

– Varoita muuta liikennettä, estä lisäonnettomuudet ja huolehdi loukkaantuneista. Katso puhelimestasi tai auton navigaattorista sijaintitiedot sekä GPS-koordinaatit ja merkitse ne ylös muistiin. Soita hätäkeskukseen 112. Ilmoita nimesi, mitä on tapahtunut ja mahdollisimman tarkat sijaintitiedot. Vastaa sinulle esitettyihin kysymyksiin ja pidä puhelu auki, kunnes saat luvan katkaista puhelun. Mahdollisuuksien mukaan jää onnettomuuspaikalle osoittamaan metsästäjille ja mahdollisesti poliisille paikka, missä törmäys on tapahtunut ja eläimen poistumisreitti paikalta, neuvoo komisario Olavi Merihaara Itä-Uudenmaan poliisista.

– Käytä paikan merkitsemiseen alla olevan linkin takaa löytyvää merkkiä. Merkin voi tulostaa värikopioina ja pitää sitä autossa mukana. Linkin takaa löytyvät myös toimintaohjeet eläinonnettomuustilanteisiin, Merihaara jatkaa.

Poliisi ilmoittaa eläinonnettomuuksista aina paikallisille metsästysseuroille, jotka tulevat paikalle jäljestämään ja mahdollisesti lopettamaan loukkaantuneen eläimen.

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here